Trebuie redată lumii siguranţa vieţii pe pământ


Tot ceea ce au realizat generaţii întregi de locuitori ai planetei, prin cercetare, descoperire şi valorificare, riscă să dispară odată cu viaţa de pe Planeta Pământ, tot datorită unor realizări, considerate un fel de apogeu al ştiinţei. Apariţia unor centrale nucleare de producere a energiei electrice cu costuri minime, a fost considerată de toată lumea, o binefacere pentru omenire, o realizare de excepţie care a revoluţionat sistemul de producere a acestei energii atât de solicitate de către civilizaţie. Numai că, odată cu trecerea timpului, tehnica  se degradează, utilajele îmbătrânesc şi cedează, producând dezastre nucleare pe suprafeţe foarte mari, distrugâd vieţi omeneşti şi nu mumai, iar dispariţia vieţi pe o anume suprafaţă se menţine sute de ani. Omul a cercetat şi a realizat o tehnologie nucleară, ce produce energie, dar nu s-a gândit niciodată la răul ce îl produce pentru viaţa planetei.   În România avem Cernavodă, la care ar trebui să fie oprite lucrările de extindere programate, în Bulgaria există la Kozlodui o centrală ce ar fi trebuit închisă de peste 20 de ani, întrucât are o vechime de 60 de ani. Un accident minor, având cauză tehnică sau eroare umană, poate produce pagube României atât de mari, încât nici viaţa nu ar mai fi posibilă, pe o mare suprafaţă din sudul teritoriului. Accidentele nucleare de la Thrre Mile Island din SUA, de la Cernobâl din Ucraina şi acum de la Fukuchima –Japonia, sunt semnale ce ar trebui să adune minţile luminate ale planetei la un loc, să studieze pericolele posibile şi să oprească dezastrul ecologic. Planeta Pământ nu este numai planeta generaţiei noastre ci şi a celor care vor urma după noi. Fiecare centrală nucleară ce există şi funcţionează astăzi în lume, constituie o ameninţare asupra existenţei fiinţelor vii pe această planetă, iar dacă Conducătorii Lumii devin conştienţi despre pericolul existent, trebuie să hotărască oprirea acestor energii distrugătoare de vieţi.

Planeta mai are încă, rezerve de materie primă care nu costituie un pericol  mare pentru viaţă, aşa cum este cărbunele, există apă aşa cum nu întâlneşti pe alte planete, există energia eoliană care poate rezolva setea planetei de energie electrică şi  atunci te întrebi, de ce să se menţină aceste pericole nucleare?

Probabil pentru a ne autodistruge, pentru a termina viaţa pe o planetă care a început să intre sub controlul unor naţiuni, ce prin forţă şi ameninţare vor să devină stăpâni absoluţi.Toţi avem un Dumnezeu care la unele popoare are alt nume, dar este recunoscut şi la ei ca făuritor al lumii şi universului, îl respectăm în rugile noastre, cei care nu sunt atei, şi ne rugăm Lui. Numai că atunci când o anume naţiune aruncă bombe asupra altor naţiuni ucigând mii de oameni nevinovaţi, s-au alţii ce  produc atacuri sinucigaşe, omorând zeci de suflete, atunci nu mai există Dumnezeu. De El îşi aduc aminte oamenii, numai atunci când se produce o nenorocire de genul celei din Japonia. Vor urma probabil şi alte nenorociri în această lume, care vrea neapărat să se autodistrugă, dar ca obiectiv principal al celor care vor supravieţui, trebuie să rămână grija asupra vieţi pe planetă şi păstrarea a ceea ce a îngăduit Dumnezeu. Începutul, spun unii viitorologi, a fost făcut în Arhipeleagul Japoniei, care va suporta unele transformări extrem de dure, nebănuite încă de oamenii planetei şi nici de minţile luminate.

Vizualizari :8294

Popularity: 2% [?]

2 Comments

  1. Nuclear says:

    “Planeta mai are încă, rezerve de materie primă care nu costituie un pericol mare pentru viaţă, aşa cum este cărbunele,”- se pare ca ai o mare problema cu evaluarea riscurilor. Carbunele in special, alaturi de alti combustibili fosili constituie un atac real la viata pe pamant.Alaturi de dezastrul care ramane in urma ( vezi furtuna de praf de la Rovinari). Ia o pauza si mai citeste.Succes.

  2. Profu' says:

    Frumos! :) Trebuie trase cat mai des aceste semnale de alarma!

Lasa parerea ta