Ecologizare pe Valea Cernei


Asociatia Valea Cernei revine din nou in lupta de ecologizare cu un proiect de mediu nou, dar vechi in acelasi timp. In perioada 29 aprilie-1 mai asociatia noastra organizeaza din nou  actiunea de ecologizare “FAPTE NU VORBE”, anul acesta fiind mai extinsa, avand trei planuri de desfasurare, respectiv trei activitati: reconditionarea pastravului urias din peturi care “mananca” in continuare gunoaiele de pe Valea Cernei si care a devenit deja un simbol al ecologiei, organizarea unei Eco Expozitii in cadrul careia vom expune obiecte realizate din matereiale reciclate si desene cu tema eco, dar si actiunea de ecologizare propriu-zisa a zonei Valea Cernei.

Mentionam ca expozitia se va desfasura in parcarea hotelului Golden Spirit pe tot parcursul zilei de 30 aprilie si va fi cu concurs, in cadrul expozitiei se vor “intrece” elevii mai multor scoli din zona si nu numai. Premierea urmand sa se faca dupa terminarea actiunii de ecologizare propriu-zisa.Tabara de corturi, unde vor campa voluntarii, va fi in poiana de la coada lacului Prisaca pusa la dispozitie de catre Hidroelectrica S.A sucursala Caransebes. Acestia fiind asteptati inca de vineri 29 aprilie.

Estimam ca vor participa peste 200 de voluntari din toata tara, dintre care peste 50 vor fi localnici care vor participa din partea Asociatiei de Turism Baile Herculane, care ne sunt parteneri in acest demers, si care vor “curata orasul” sub sloganul “Pentru un Herculane mai curat”.

Ecologizarea propriu-zisa va incepe la ora 10.00 si se va termina seara tarziu. Se va face incepand de la Cheile Bobotului si pana in oras, voluntarii fiind impartiti pe grupe si nu va fi iertat nici cel mai mic gunoi. De asemenea se vor imparti fluturasi informativi in tot acest timp si toti voluntarii vor incerca sa educe turistii ca ei sa constientizeze ca natura trebuie respectata si protejata si ca este timpul sa vedem “Fapte nu vorbe” ca “pestele trebuie protejat de peturi”.

Duminica 1 mai vom pleca, inca de dimineata, intr-un “mars de informare” a turistilor in ceea ce priveste pericolul asupra sanatatii, atat a oamenilor, cat si a mediului inconjurator, reprezentat de  gunoiul lasat in urma “petrecerilor la iarba verde”, care daca se va continua asa nu va mai fi atat de verde si acolo unde ar trebui sa rasara copaci rasar peturi si mormane de gunoaie. Toate acestea pentru ca vrem sa facem diferenta si credem ca putem schimba ceva, pentru ca suntem parte dintr-un intreg si trebuie sa constientizam acest fapt pana nu este prea tarziu, pentru ca manifestam impotriva ignorantei mediului inconjurator si ca natura trebuie respectata ca sa ne respectam pe noi insine, dar si a ignorantei de tot felul, pentru ca dorim sa fim altfel.

Pana in acest moment evenimentul beneficiaza de sprijinul urmatorilor: Primaria orasului Baile Herculane, Directia Silvica Resita, Parcul National Domogled – Valea Cernei, S.C Hidroelectrica S.A sucursala Caransebes, Agentia Pentru Protectia  Mediului Caras-Severin.

Presedinte Marian Avram

Vizualizari :8120

Popularity: 5% [?]

Lasa parerea ta