La şcoala din Olteanu – Glogova se poate


Două inimi, două suflete cu dragoste mare pentru copii, una învăţătoare iar alta educatoare la Şcoala Primară din Olteanu –  Comuna Glogova din Judeţul Gorj, au reuşit acum la sfârşitul anului şcolar, să aducă o imensă bucurie în sufletele a 20 de elevi ai şcoli respective. Învăţătoarea Mirela Gorun şi educatoarea Alexandrina Drăghici, cadre cu vechime în educaţia celor care fac primii paşi în buchisirea literelor, au organizat prin forţe proprii şi cu sprijin părintesc, una dintre cele mai frumoase excursii pe ruta Glogova-Motru- Drobeta Turnu Severin- Orşova –Mraconia – Băile Herculane – Baia de Aramă.

Mult timp, aceşti copii norocoşi, nu vor uita obiectivele culturale, industriale şi istorice vizitate, unde au primit toate datele de care au avut nevoie pentru a  înţelege, că nu noi cei de astăzi, suntem primii pe acest pământ şi că industria, cultura şi credinţa sunt atribute majore pentru noi românii. La Drobeta Turnu Severin au fost vizitate rămăşiţele Podului lui Traian, aflate în bălării evident, unde micuţilor elevi gorjeni le-au fost prezentate informaţii istorice detaliate, după care a urmat Hidrocentrala Porţile de Fier I.

După vizita de la obiectivul industrial a fost vizitată  Mânăstirea Vodiţa şi Portul Orşova unde elevii au fost plimbaţi pe Dunăre cu vase de agrement  iar apoi, Mânăstirea Sfânta Ana, de pe Dealul Moşului. Frumuseţea peisajului din jurul lor, a captat atât de mult atenţia elevilor din Olteanu, încât au devenit extrem de liniştiţi, dar în acelaşi timp şi curioşi. Învăţătoarea Mirela Gorun şi educatoarea Alexandrina Drăghici, a trebuit să facă mari eforturi pentru a răspunde la toate întrebările elevilor, care s-au dovedit plini de curiozitate. Continuarea drumului pe Clisura Dunării, le-a oferit celor mici prima întâlnire cu masiva sculptură din stâncă ce reprezintă chipul marelui Decebal. După o rugă la Mânăstirea Mraconia, a fost părăsit traseul Dunării şi s-a ajuns în staţiunea Băile Herculane unde a fost făcut un popas mai îndelungat. Vizitarea staţiuni şi apoi o baie în ştrandul amenajat au fost ofertele organizatorilor pentru copii. În drumul lor spre Baia de Aramă, a mai fost făcut un scurt popas la Km 27 Arşasca, unde elevii au servit ultima masă a unei zile atât de frumoase. Pe tot traseul acestei excursii, şoferul Brădiceanu Emilian a fost cel care a răspuns de siguranţa elevilor pasageri, care au ajuns cu bine în braţele părinţilor.

Vizualizari :9912

Popularity: 12% [?]

1 Comment

  1. homescu says:

    felicitari….o excursie pe cinste!

Lasa parerea ta