Minerul Motru îşi pregăteşte viitorul în Fotbal


Doar cu câţiva ani în urmă, centrul fotbalului din Judeţul Gorj, era la Motru. De aici a pătruns pentru prima dată în istoria celor din Gorj, o echipă în Divizia B şi tot aici au venit spectatori din Tg-Jiu, Dr. Tr. Severin pentru a urmări meciuri considerate tari în acele timpuri, Motru-Rapid, Motru-Petrolul, Motru-Timişoara, ori Motru-Urziceni, atunci când un nemernic de arbitru Viorel Sandu a dat motrenilor şapte cartonaşe galbene şi trei roşi gratuite,  pentru ca în final Urziceniul să câştige cu 3-2, promovând în Divizia A, în acel sezon.

După retrogradarea echipei Minerul Motru în liga III, fotbalul a apus la Motru, iar efortul depus de Primarul Dorin Hanu, un fost fotbalist şi un mare admirator al jocului cu balonul rotund,  de a menţine o echipă competitivă, cel puţin în liga III, se dovedeşte un obiectiv nerealizabil, deocamdată.. Speranţele vin totuşi din partea copiilor, care par ceva mai ambiţioşi şi cu o mai mare plăcere de a juca fotbal, chiar dacă ei nu primesc salarii, nu primesc prime ci doar vorbe frumoase despre viitor.

Recent s-a desfăşurat la Arad competiţia internaţională de juniori „ Cupa Cotta” aflată la a 11-a ediţie, la care au participat 78 de echipe din România, Serbia şi Ungaria. S-au desfăşurat 213 meciuri pe patru arene sportive din Arad, iar la meciuri au fost prezenţi şi trei scouteri de la Manchester United, Manchester City şi Everton.

La această competiţie extrem de importantă pentru vestul ţări, au fost invitate şi au participat grupele de copii de la Minerul Motru născuţi în 1995  având ca antrenor pe  Stoeneac Dănuţ şi Grupa celor născuţi în 1997, antrenor Niţoi Mădălin. Mai jos se pot urmării, rezultatele obţinute de copii motreni, pentru a demonstra că sprijinul minim acordat celor mici, nu se face în zadar.

Grupa  de copii 1997

A disputat cinci meciuri şi a ocupat locul trei, câştigând meciurile cu LPS Botoşani 1 – 0, cu UTA Arad cu 6 – 0, cu Minerul Oraviţa cu 2 – 0 şi au pierdut cu 1 -3 în faţa celor de la OFK Beograd şi cu 0 – 1 în faţa celor de la CSM Reşiţa

Iată ce echipă a prezentat la Arad antrenorul Niţoi Mădălin.

Stelescu Vlad-portar şi Căpitan de Echipă, Dondera Alin,Pop Adrian-portari

Vulpe Sorin, Mogoşanu Cosmin,Nihai Cristian, Iorga Lucian, Radu Antonie – fundaşi, Cuţui Denis, Stroescu Adrian, Jianu Crinel, Motîntău Cristian, Dragotă Liviu, Ionescu Ionuţ- mijlocaşi , Procsin Marian, Sevici Adrian,Cerbu Andrei- atacanţi.

Grupa anului 1995

Antrenor Dănuţ Stoenac, a disputat tot cinci meciuri, câştigând cu 1 – 0 meciul cu UTA Arad, a făcut 1 – 1 cu Selecţionata Arad şi a învins cu 9-0 pe Şoimii Lipova. Pierzând în faţa celor de la OFK Beograd cu 0- 1 şi cu 0 -2 în faţa celor de la LPS Sebeş, s-a clasat meritoriu pe locul III. Fiind la a zecea participare la această competiţie fotbalistică, grupa antrenorului Stoenac Dănuţ a ocupat de trei ori locul III şi de patru ori locul II.

Echipa prezentată a fost formată din – Gorun Costin- portar şi căpitan de echipă, Caţan Răzvan, Schinteie Ion, Paralescu Narcis, Moroşescu Adrian, Gruia George- fundaşi,  Ionescu Roland, Calomfirescu Valentin, Jianu Nicuşor, Tudoran Gică, Turcu Ionuţ, – mijlocaşi, Vasiluţă Nicuşor, Burghel Alexandru, Ivan Alexandru- atacanţi. Unul dintre cei remarcaţi de scouterii  englezi, a fost portarul Gorun Costin.

Cornel Ciciu

 

Vizualizari :10120

Popularity: 13% [?]

Lasa parerea ta