Premierul britanic a anuntat masuri pentru restabilirea ordinii in UK


Premierul britanic David Cameron a subliniat marti ca autoritatile vor face “tot ce este necesar” pentru a restabili ordinea, dupa a treia noapte consecutiva de revolte in orase, relateaza AFP, Reuters si AP. El a mai anuntat ca a chemat Parlamentul din vacanta pentru o sesiune extraordinara, joi, in cadrul careia urmeaza sa faca o declaratie cu privire la aceasta situatie.
“Este delincventa pur si simplu. Oamenii nu trebuie sa aiba nicio indoiala ca vom face tot ce trebuie pentru a restabili ordinea pe strazile Marii Britanii”, a declarat Cameron in fata reporterilor adunati pe Downing Street, unde se afla biroul premierului.

In acest scop, efectivele de politie de la Londra vor creste de la 6000 la 16.000 de oameni, a afirmat seful executivului londonez, care a mai precizat ca au fost arestate pana in prezent 450 de persoane.
Revoltele declansate in noaptea de sambata spre duminica intr-un cartier multietnic din nordul Londrei au continuat in noaptea urmatoare si chiar s-au amplificat in noaptea de luni spre marti, determinandu-l pe premierul David Cameron sa-si intrerupa vacanta pentru a reveni de urgenta in capitala.

Sursa  Român in UK

 

Vizualizari :8342

Popularity: 2% [?]

Lasa parerea ta