E C Roşiuţa pregătită pentru iarnă


Este cunoscut faptul  că  în timp de iarnă, munca  minerilor din Carierele de Cărbune  devine  extrem de grea  şi periculoasă , deoarece efortul  fizic  uman creşte  iar condiţiile de muncă sunt  influenţate, uneori  decisiv, de atmosferă. Drumurile  de acces  către utilajele de producţie  se înzăpezesc  sau îngheaţă,  utilajele mari  ce muşcă din stratul de steril îngheţat  sau  din stratul de cărbune, trebuie să fie   supravegheate  în permanenţă  cu  o mai mare atenţie, iar activitatea fizică a minerului  devine epuizanţă.  În  cadrul  Carierei  de  Cărbune Roşiuţa,  pe  întreaga  perioadă de iarnă, munca trebuie să  se desfăşoare  în  acelaşi  ritm  şi  la aceiaşi parametri  de producţie  ca pe   timp de vară,  întrucât gerul  determină  creşterea consumului  de cărbune la Termocentrale  iar  solicitarea  este  din ce în ce  mai mare.

Pentru ai  informa  pe cei care îşi câştigă pâinea muncind în Carierele de Cărbune ale SNLO Tg-Jiu, despre intrarea în dispozitivul de iarnă în  EC Roşiuţa, ne-am  adresat  tânărului  Director  Ing. Gheorghescu Nicu Florentin, care se dovedeşte a  fi, omul  ce urmăreşte îndeaproape orice problemă ce ţine de mersul  activităţii  de producţie la unitatea pe care o conduce.

Rep.  – Spune-ţi  vă rog  D-le Director, ce producţie de cărbune se cere acum şi cât se obţine  în acestă perioadă?

G.N.F – La ora aceasta, EC Roşiuţa deţine un stoc de cărbune energetic  în cantitate de 80.000 tone, iar producţia noastră zilnică este de 15.000 de tone. Satisfacem cerinţele industriei  energetice  în conformitate cu prevederile contractuale  existente, atât cantitativ cât şi calitativ. Vorbesc de calitate deoarece   cărbunele livrat de Cariera Roşiuţa este apreciat de beneficiari , adică de Işalniţa şi Craiova II  şi din punct de vedere al calitatăţii.

Rep. – Gândind că iarna îşi va intra în drepturi  curând, ce ne puteţi spune referitor la pregătirea factorul ui uman?

G:N:F:  – La Cariera Roşiuţa lucrează în prezent oameni  cu multă experienţă în  producţia de cărbune, iar referitor la  condiţiile de muncă, noi am luat toate măsurile ce se impun pentru a nu avea probleme  nedorite. Toţi  muncitorii sunt dotaţi cu echipament de protecţie adecvat iar efortul acestora  înregistrat pe  timp de iarnă va fi protejat de asigurarea unor condiţii de muncă mai bune.

Rep. – Nu am înţeles  la ce  vă  referiţi, vreţi să fiţi mai explicit?

G.N.F. –  Fac  referire  la faptul, că toate cabinele de comandă de pe utilajele de mare capacitate şi benzi  transportoare aferente, au sisteme de încălzire. Toate sistemele de încălzire de la reductoarele roţilor port cupe ale excavatoarelor, reductoarele  de la mecanismele de rotire ale excavatoarelor şi bazinele cu apă de stingere a incendiilor de pe utilajele de mare capacitate, sunt pregătite cu rezistenţe de încălzire.

Mai menţionez că drumurile de acces sunt pregătite pentru activitatea din sezonul rece. Canalele de drenare de pe bermele de siguranţă ale treptelor de lucru sunt executate şi unde este cazul decolmatate. Jompul central de pe vatra carierei este în perfectă stare de funcţionare.

Rep.  D-le Director, nu pot  să nu vă întreb totuşi , şi  despre  activitatea  politică viitoare. Se zvoneşte că  veţi  candida la Primăria Motru, este adevărat?

G.N.F. – Da, intenţionez  să-mi  depun  candidatura, dar totul depinde de organizaţia PDL din partea căreia voi candida. Eu sper să candidez şi să câştig, pentru că aici, unde am văzut lumina zilei nu văd nicio preocupare din partea administraţiei,  pentru viaţa economică  sau socială a oraşului Motru. Sper că mă voi face înţeles de cei care vor o schimbare radical şi o vom produce. Dar despre acest lucru, mai amănunţit,  prefer să vorbim altădată.

Interviu  realizat de Cornel  Hobeanu

 

 

 

 

Vizualizari :8381

Popularity: 3% [?]

Lasa parerea ta