Poliţia Rutieră Gorj faţă-n faţă cu inconştienţa


Presa,  radio  şi televiziunile, anunţă zi de zi producerea unor accidente grave pe şoselele din România, ce lasă în urmă sânge, durere şi bunuri distruse. Rămân copii orfani, rămân părinţi îndureraţi, dispar uneori familii întregi, datorită abaterilor săvârşite de unii neghiobi, de unii teribilişti sau în cele mai dese cazuri de unii inconştienţi. Ce poţi să crezi despre un conducător auto ce merge pe contrasens, de altul care intră în depăşire fără să aibă vizibilitate, de unul care goneşte cu peste 120km pe oră printre oameni sau de altul care consumă alcool şi pleacă să-şi arate vitejia pe şosea  prin puterea maşinii. Mai nou şi pietoni au intrat în transă şi circulă la traversarea străzilor pe unde vor, iar la trecerile de pietoni  nu mai aşteaptă pe trotuar când văd că  se apropie o maşină  şi se angajează  în  traversare, la risc. Mulţi nu au habar de faptul, că cel  ce se află la volan, dă prioritate numai pietonului aflat pe trecerea de pietoni,  nu şi celui de pe trotuar.

La acestă oră, singurii care  ne păzesc şi se luptă cu inconştienţa, prostia sau teribilismul din traficul auto,  sunt poliţiştii din  Poliţia Rutieră. Dacă aceşti oameni cu cascheta albă nu ar exista, ar fi dezastru. S-ar depăşi unii pe alţii într-o veselie chiar şi pe trotuare, nu ar mai fi pietonul în siguranţă nici în scara blocului iar cifra morţilor şi accidentaţilor de pe şosele, ne-ar speria probabil.

Motru  are si el “vitejii” lui

În Motru, există doar câteva artere principale de circulaţie, unde un aututurism poate să prindă ceva viteză, dar asta nu-i împiedică pe câţiva inconştienţi să încalce regulile elementare de circulaţie şi să intre sub incidenţa prevederilor legale. Poliţia Rutieră prin cei câţiva agenţi de la  rutieră nu-i iartă şi nici nu se fac că nu-i observă. Prin Motru, la această dată, nu se pot comite  abateri de la regulamentul de circulaţie, fără să nu fi sancţionat. Cei doi agenţi de poliţie, Ionete Marius şi Cârlogea Constantin, cunoscuţi pentru corectitudinea şi verticalitatea lor, apără cu străşnicie arterele oraşului de vitezomani sau de conducătorii auto ce consumă băuturi alcoolice şi se urcă la volan. Numai în perioada de sfârşit de an 2011 şi început de an 2012, poliţia rutieră Motru a constatat şi sancţionat  2 conducători auto care au circulat cu numere false, 2 conducători auto ce au condus autoturisme neînmatriculate,1  care a refuzat  să fie testat cu alcooltestul şi de a i-se recolta sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi 5 conducători auto care au consumat băuturi alcoolice şi se aflau în circulaţie. Cetăţeanul A:A. din comuna Cătunele a fost depistat cu o concentraţie de alcool în aerul respirat de 2 la mie. În total în perioada Decembrie 2011-14 Ianuarie 2012 au fost reţinute 33 de permise de circulaţie dintre care 17 pentru consum de alcool şi s-au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regulilor de circulaţie.Valoarea amenzilor aplicate, depăşeşte suma de 20.000 de lei. Printre aceste nereguli, au mai fost constatate şi sancţionate  patru abateri în sarcina  pietonilor care au  confundat strada cu trotuoarul, fiind amendaţi cu câte 70 de lei. Acţiunea poliţiei rutiere din Motru  este permanentă şi se speră , ca toţi  cei care circulă pe drumurile publice  să respecte legea  pentru a îndepărta situaţiile de producere a unor accidente.

Cornel Ciciu

 

 


 

Vizualizari :6996

Popularity: 7% [?]

1 Comment

  1. ion says:

    CRED CA AI PRIMIT CEVA BANI PENTRU ARTICOLUL ASTA .EU CRED CA SUNT CEI MAI CORUPTI SI IONETE SI CARLOGEA PENTRU CA NU AI CUM SA-TI FACI CASA CU 10 CAMERE SI SA-TI CUMPERI APARTAMENT IN BUCURESTI CU DOAR 2000 DE RON PE LUNA .EU AM INTELES CA SUNT CEI MAI SPAGARI .INCEARCA SI TU SA VORBESTI CU TRANSPORTATORI DE CARBUNE.CRED CA ESTI UN PUPINCURIST INCEARCA SI TU SA INTREBI OAMENI SARACI CARE SUNT OPRITI TOT TIMPUL SI VINO IN MOTRU SA VEZI CUM MERGE IONETE CU MASINA FARA CENTURA SI VORBIND LA TELEFON.

Lasa parerea ta