Remember Guadalajara cu un roman – canadian pe tatami!


La peste 40 de ani de la ‘performanta mexicana’ a selectionatei de fotbal a Romaniei (‘Mundialul’ din 1970), un alt roman s-a aflat nu de mult la Guadalajara, cu ‘treburi’ de-ale sportului. De aceasta data insa, nu sub culorile Romaniei ci ale Canadei, si nu cu ceva ce tine de fotbal ci de karate. Este vorba despre vechiul nostru prieten Sorin Alexandru, care a luat parte la Jocurile panamericane, competitie care pentru tarile din cele doua Americi reprezinta aproape o olimpiada, mai ales ca se desfasoara tot din 4 in 4 ani. Nu mai putin de 6.000 de sportivi din peste 40 de tari s-au intrecut in extrem de numeroase discipline sportive, inclusiv neolimpice, asa cum este karate.

Romanul nostru, obisnuit cu podiumurile, nu s-a lasat nici de aceasta data mai prejos, intorcindu-se la Montreal cu medalia de bronz, dupa citeva meciuri extrem de disputate. ‘Am fost doua grupe de cite patru, din fiecare grupa calificindu-se primii doi. Practic am fost cite patru campioni pe doua locuri in fiecare grupa, eu avind adversari din Mexic, Columbia si Uruguay. Am facut egal (0-0) cu primii doi si l-am invins pe ultimul cu 7-0, calificindu-ma in semifinale. Aici am pierdut in fata reprezentantului Venezuelei, care a cistigat de altfel si finala, iar eu am ocupat locul III’, povesteste Sorin despre obtinerea acestei medalii de bronz pe care o considera una dintre cele mai importante din cariera sa.

Si o alta veste buna: in premiera, de aceasta data deplasarea, cazarea, masa si celelalte cheltuieli ocazionate de aceasta competitie nu au mai fost lasate in sarcina lui, ci au fost achitate de statul canadian… Sorin spune ca acest fapt s-a intimplat pentru ca a fost vorba de ‘olimpiada Americilor’ (asa cum sint cunoscute jocurile panamericane), dar noua ne place sa credem ca mai este un motiv: canadienii recunosc si apreciaza valoarea!

ADRIAN ARDELEAN

SURSA   ZIGZAG ROMAN – CANADIAN

 

Vizualizari :5938

Popularity: 1% [?]

Lasa parerea ta