JOBURI IN UK PENTRU ROMANI


Marea Britanie si Germania vor lucratori romani
Daca inceputul de an nu vine cu multe alternative pe piata muncii din Romania, o varianta de angajare pot fi joburile in afara granitelor. Angajatorii din tarile europene propun peste 80% din locurile de munca in strainatate destinate romanilor, majoritatea regasindu-se in Marea Britanie si Germania. Din cele 16.500 de contracte de munca disponibile, cele mai multe sunt pentru munci sezoniere, dar si pentru specialisti si muncitori calificati.
Potrivit portalului de recrutare Tjobs, Marea Britanie si Germania propun cele mai multe joburi vacante – aproape 19% fiecare din totalul ofertei, urmate de Grecia si SUA.

Astfel, in Marea Britanie si Germania, romanii au la dispozitie 2.434 de joburi vacante, respectiv 2.387 de joburi vacante.
Grecia ocupa locul al treilea ca numar de oferte de angajare, cu aproape 2.000 de joburi, iar in SUA sunt disponibile 1.300 de pozitii.
Pe langa cele patru tari, romanii se mai pot angaja in alte 32 de state, printre care Franta, Italia, Spania sau Danemarca.
Locuri de munca vacante se mai gasesc si pe continentul american (SUA, Canada si Insulele Caraibe), pe vasele de croaziera, in Asia si Oceania (Turcia, China si Noua Zeelanda), Orientul Mijlociu (Dubai, Abu Dhabi, Arabia Saudita si Afganistan) si in Africa.
In ceea ce priveste pozitiile pe care le pot ocupa romanii, mai mult de jumatate din oferta totala sunt contracte de munca sezoniere. Unul din cinci joburi se adresau specialistilor si muncitorilor calificati, in timp ce un sfert erau pentru muncitori necalificati.
Cele mai multe joburi disponibile sunt in turism, hoteluri si restaurante (peste 5.000 de oferte) si pentru personal medical si sanitar (peste 1.200 de joburi).
Totodata, prin reteaua europeana de recrutare EURES, angajatorii din Germania cauta peste 500 de romani specializati in constructii, gastronomie sau servicii medicale, iar in Danemarca se cauta peste 100 de romani care sa lucreze in agricultura.

SURSA  ROMAN IN UK

 

Vizualizari :5418

Popularity: 2% [?]

Lasa parerea ta