Expoziţie de grafică şi pictură la Motru


Holul Casei Multiculturale din Motru a găzduit Sâmbătă 18.02.2012 ora 16, una dintre cele mai frumoase expoziţii de grafică şi pictură, organizată în ultimii ani la Motru. Aici şi-au expus lucrările câteva eleve de la Colegiul Naţional George Coşbuc, care au impresionat pe vizitatori, prin autenticitatea subiectelor exprimate şi prin magia ce emana din culoarea imaginilor surprinse. Unele din aceste lucrări, privite cu mai multă atenţie, îţi creea impresia că te afli în faţa unor lucrări ale unor pictori sau graficieni consacraţi. Mesajul artistic pe care Bianca Iuţuc, Pătru Raluca Diana şi Burtea Andreea Mihaela – Cookie au încercat să-l transmită prin puterea penelului şi al culorilor, a fost un mesaj plin de creativitate şi suspans. Se pare că sursa principală de inspiraţie pentru tinerele eleve din Motru, a constituit-o grafica şi pictura lui Marin Sorescu. Realismul şi suprarealismul curentului pictural a fost reprezentat ca o paralelă aprofundată iar ştiinţa de a expune pe pânză  imaginaţia şi gândul, a însemnat talent şi spirit de creaţie. Aproape toate lucrările expuse, au constituit o mare surpriză şi pentru cunoscători ai grafici şi ai picturii, iar prof. Lucica Popescu îndrumătoarea tinerelor talente, prezentă în cadrul organizări acestei expoziţii alături de Dir.Adj. Prof. Păuna Rodica, şi-a exprimat satisfacţia reuşitei. Elevele Colegiului George Coşbuc din Motru, au dovedit că talentul şi dragostea pentru artă pentru grafică şi pictură răsare acolo unde există preocupare.

Iuţuc Bianca - talent, foloseşte culori ce indică un realism profund şi dovedeşte că îmbină talentul cu studiu. Lucrările ei au atras atenţia prin meticulozitatea surprinderii tuturor amănuntelor din subiectul tratat iar lucrările expuse au constituit o mare surpriză prin modul de exprimare şi culoare.

Pătru Raluca Diana - născută cu dragoste de culoare, de grafică şi de pictură, o gândire ce surprinde prin multă imaginaţie şi dornică de nou şi de studiu. Dacă va reuşi să realizeze ce şi-a propus, nu ar fi o surpriză să ajungă acolo unde îşi doreşte fiecare artist, adică la consacrare.

Burtea Andreea Mihaela- Cookie - maturitatea ce emană din lucrările expuse nu ţi-ar creea impresia că este elevă în clasa VIII-a. Se remarcă prin subiectele de inspiraţie, unde mediul, natura şi obiectele ocupă un loc aparte. Şi la ea, se observă o tentă de culoare ce apropie subiectul de realitate, iar plasarea unor obiecte în spaţiu, o face cu un talent deosebit.  Se remarcă prin multă dragoste faţă de penel şi pânza de lucru, încurajată fiind de către familie.

 

 

Vizualizari :5311

Popularity: 7% [?]

Lasa parerea ta