CINE SUSTINE INDEPENDENTA SCOTIEI


Magnatul de presa Rupert Murdoch si-a declarat sustinerea pentru independenta Scotiei, pe contul sau de Twitter, fiind salutat de premierul scotian si partizan al independentei, Alex Salmond.

Venit la Londra pentru lansarea Sun on Sunday, publicatie menita sa inlocuiasca News of the World inchisa din cauza scandalului telefoanelor ascultate, Murdoch si-a exprimat sustinerea pe contul sau de Twitter fata de independenta Scotiei, considerand ca “toata lumea va avea de castigat”.

Magnatul scrisese deja duminica, pe Twitter, ca “Salmond este in mod evident cel mai sclipitor politican din Marea Britanie”.

Alex Salmond, presedintele Partidului National Scotian, castigator categoric al alegerilor din mai 2011, a calificat aceste mesaje ca fiind “foarte interesante”. “Suntem in mijlocul unei dezbateri despre independenta atat in Scotia, cat si in strainatate, si salut toate contributiile pe acest subiect, inclusiv pe cele ale lui Murdoch”, a declarat Alex Salmond intr-un comunicat.

Premierul britanic, David Cameron, a declarat joi, la Edimburgh, ca este “pregatit sa lupte pentru a pastra Marea Britanie intacta”, in timp ce liderii scotieni fac presiune pentru organizarea in 2014 a unui referendum despre independenta acestei regiuni semi-autonome.

Conform unor sondaje, doar o treime dintre scotieni sustine momentan independenta. Parlamentul scotian are prerogative privind educatia, sanatatea, mediul si justitia. Problemele privind diplomatia, energia si apararea sunt de competenta Londrei.

SURSA ROMAN IN UK

 

Vizualizari :4350

Popularity: 2% [?]

Lasa parerea ta