IMAGINEA CARE DEZONOREAZA ANGLIA


Cum se moare cu zile in UK: Un britanic s-a inecat intr-un lac iar echipele de interventie au refuzat sa-l salveze

Un incident care ar fi putut sa aiba un final fericit a ajuns in toata presa din Marea Britanie si nu numai. Procedurile autoritatilor britanice in cazuri de urgenta au fost aspru criticate in toata lumea dupa intamplarea dintr-un parc.

Medici, ambulante, corturi de salvare, politie, pompieri si chiar un elicopter, toate au putut fi vazute pe marginea unui lac dintr-un parc din Hampshire. Si totusi deznodamantul a fost tragic.

Un barbat de 41 de ani se afla pe marginea lacului si arunca mancare la lebede. La un moment dat, punga pe care o tinea in mana a cazut in apa. Omul a incercat sa o recupereze, dar a lesinat si a cazut cu fata in apa.

Desi in zona au ajuns in cateva minute agenti de politie, dar si medici, nimeni nu a intrat in apa dupa barbat. Se pare ca “procedura” in astfel de cazuri nu le-a permis interventia. Mai exact, cei ajunsi la fata locului nu aveau echipamentul necesar si nici instruirea pentru a intra intr-o apa care depasea ca adancime zona genunchilor.

Abia dupa o jumatate de ora, cand in parc au ajuns mai multe ambulante, o masina de pompieri, un elicopter-ambulanta, dar si echipe de interventie “specializate” pentru astfel de incidente, barbatul a fost adus la mal.

Din nefericire, medicii nu l-au mai putut ajuta. Omul murise.

Incidentul a facut inconjurul lumii. Serviciile de interventii in cazuri de urgenta din Marea Britanie au fost aspru criticate, mai ales ca in acest caz victima putea fi salvata daca una dintre persoanele ajunse la fata locului ar fi actionat imediat.

“Nu imi venea sa cred ce vad. Stateau pe marginea lacului si se uitau la trupul barbatului. Le-am spus sa intre repede si sa-l aduca la mal, sa-l resusciteze. Unul dintre ei mi-a raspuns ca nu au voie sa intre intr-o apa asa adanca. I-am intrebat cum e posibil asa ceva si mi-au spus ca e pentru sanatate si siguranta. In viata mea nu am auzit ceva mai stupid”, a declarat persoana care a anuntat la salvare incidentul.

SURSA  ROMAN IN UK

 

Vizualizari :6627

Popularity: 2% [?]

Lasa parerea ta