De la una la alta. Cine cu cine se confruntă


Meşteri iscusiţi, inventatori iar mai apoi cercetători în diferite domenii de activitate, au dat omenirii lucruri frumoase, utile şi necesare iar mai apoi maşinării apocaliptice. Faptul că un om a inventat roata  şi altul automobilul, locomotiva, vaporul sau avionul, a fost ceva extraordinar pentru omenire, întrucât cunoaşterea, cercetarea, ştiinţa  erau puse în slujba omului, a vieţii şi a existenţei. A venit apoi pe lume infernul. După buzdugan, sabie şi puşcă, tunuri şi alte mijloace de ucidere, unii conducătorii de state au considerat necesar să demonstreze că ştiinţa poate evolua mult mai rapid prin descoperirea unor arme de ucidere în masă. De la gazul de luptă la arma biologică şi arma atomică nu a fost decât un pas. Cele mai sofisticate arme create de mintea unor înzestraţi cercetători (oameni) pentru uciderea altor oameni, au ieşit din  depozitele militare ale vremurilor şi au fost experimentate pe viu, în războaie motivate sau nemotivate.

Sub lozinca de “apărare” a luat naştere şi s-a dezvoltat cea mai puternică industrie militară, încât la ora actuală o simplă eroare umană ar putea distruge  planeta care ne-a creat şi care ne hrăneşte.

Şi asta doar pentru a ucide.

Recent, a apărut ştirea că a fost descoperită arma termică, neletală, care prin unda electromagnetică produsă, degajă o temperatură pe rază de un Km, ce pune omul pe fugă. „Arma este creată împotriva mulţimilor” spune unul din americanii ce a testat şi îmbunătăţit performanţele armei timp de doi ani,  pe spinarea celor din Afganistan. Numai că, orice om normal se întreabă acum, de ce are omenirea nevoie de asemenea armă, de ce se cheltuie banii naţiunilor pentru cercetarea şi producerea unor arme ce vor fi folosite împotriva lor, a celor care-i plătesc din buzunar. Mulţimile se adună, protestează vehement, numai atunci când oameni pe care i-a ales să-i conducă o i-au razna, sau au nemulţumiri insuportabile care îi scot în stradă. Ce va urma acum? -  urmează probabil marea prăjeală, deoarece în urma testelor unii au rămas cu arsuri de gradul II. Arma este montată deocamdată pe un autovehicul dar Pentagonul  vrea  s-o monteze şi pe avion.

De aceia în cel mai scurt timp, în loc să priveşti cerul şi să spui, uite cât de frumos se vede avionul, te vei ascunde ca de diavol, pentru că nu şti ce hram poartă.

Otto Hobeanu

 

Vizualizari :12311

Popularity: 2% [?]

Lasa parerea ta