Românii intră mereu în Europa


Sărăcia cruntă în care se zbate peste 70% din populaţia României, nu a impresionat niciodată şi nu impresionează pe nimeni. Sute de mii de familii trăiesc din ajutorul social, sute de mii de familii nu pot să-şi asigure minimul necesar pentru hrană şi fac foamea iar  alte sute de mii trăiesc la nivelul secolului XVII. Majoritatea celor care lucrează în sectorul privat câştigă 150 de euro/luna iar cei din sectorul de stat 250-400 de euro. Nu ştiu dacă aceşti conducători ai  României ar putea să trăiască, ei cu familia lor, din aceste venituri, dar ştiu sigur că românii au ajuns batjocura lumii. Şi mai ştiu ceva la fel de sigur. Aceşti conducători vremelnici, este adevărat, dar… tare haini şi fără suflet, nu au simtit nicio remuşcare când au semnat acum cu FMI actul prin care se trece la  calendarul de mărire a preţului la energia electrică. Tarifele reglementate vor fi eliminate la toţi consumatorii industriali în şase etape iar la consumatorii casnici în zece etape.

Consumatorii casnici vor fi şi ei împărţiţi după nivelul venitului din familie în trei categorii iar tariful social va fi eliminat până în 2015.

Aşadar, se poate vorbi la această dată, că după douăzeci de ani de democraţie în care taxele, impozitele dar mai ales preţurile la servicii şi produse au crescut aproape de nivelul altor state ce plătesc salarii, de peste 1000 de euro, în România se extinde sărăcia şi umilinţa. Dacă până acum, omul şi-a permis să aprindă becul sau televizorul, în curând va încerca să aprindă doar chibritul. Ceea ce au făcut cei din PSD cu Petrom în anii trecuţi, aşa au făcut acum PDL cu cei care distribuie energie electrică. Liberalizarea preţurilor la energia electrică, va declanşa probabil, o adevărată goană după creşteri de preţuri absolut la toate, pe care nimeni nu le va verifica cât sunt de justificate, iar dacă le va verifica va rămâne tot ca ….în tren. Vor urma mereu creşteri de preţuri la produsele de consum, la transport şi combustibil şi uite aşa, încet dar sigur se va termina benzina. Fiecare etapă de creştere a preţului va însemna scumpiri ale tuturor serviciilor, în timp ce pensiile şi salariile vor stagna sau se vor situa la nivelul statului Pampulia.  Va funcţiona totuşi lozinca –  tot înainte români pentru idependenţă energetică. Pentru cine-i  asta? – ei ştiu.

Ilie Cezar

 

 

Vizualizari :12095

Popularity: 2% [?]

Lasa parerea ta