S-a înfiinţat C E O. Avantaj Băieţii Deştepţi


SC Complexul Energetic SA, înfiinţat cu  data de 1 Mai la Turceni, va avea în schema de organizare,  Divizia Energetică şi Divizia Minieră. La rândul ei Divizia Energetică  va avea în subordine  trei Sucursale Energetice cu sediile la Rovinari, Turceni şi Craiova, iar Divizia Minieră va avea în subordine două sucursale cu sediile la Motru şi Rovinari.Vitregiţi  de existenţa unei sucursale miniere pe teritoriul lor de exploatare, sunt minerii din Mătăsari. Dacă oraşele care deţin Termocentrale au în ogradă câte o sucursală energetică, iată că la mineri se schimbă  datele problemei iar cei din Bazinul Jilt se vor subordona Sucursalei  Miniere din Motru.

Ce s-a dorit şi unde s-a ajuns

Iniţial se plecase la drum cu ideea înfiinţării SC ELECTRA SA, abandonată la intervenţiile unor factori interesaţi de goana după obţinerea unor profituri fără muncă. Contractele băieţilor deştepţi încheiate de puterea PSD şi prelungite de puterea PDL cu Hidroelectrica au cântărit mult în abandonarea proiectului Electra. Soluţia la care ajunsese guvernul pentru înfiinţarea Electra în care să intre şi unităţi din Hidroelectrica, ar fi fost folositoare pentru toţi consumatorii de energie electrică, deoarece preţul de producţie al energiei ar fii fost mai mic iar pe piaţa energetică ar fi evoluat cu un preţ de vânzare mult mai acceptabil. Ca o compensare a acestei abandonări, a apărut ideea CEO, care rezolvă în final doar existenţa şi funcţionarea la parametri superiori a SC Complexul Energetic Craiova- unitate ce a înregistrat pierderi şi a SNLO – unitate care nu va mai aştepta ca marfa livrată să-i fie achitată după pofta conducătorilor de Complexe Energetice. În rest, se va echilibra profitul anual obţinut pe fiecare sucursală nou creată iar la  CEO  va funcţiona ca o mare putere energetică a României.

Otto Hobeanu

Bucuresti, 22 martie 2012

COMUNICAT DE PRESA

In data de 21.03.2012, in conformitate cu prevederile Legii nr.31/1990 si respectand calendarul procesului de fuziune stabilit, au avut loc la sediul MECMA sedintele Consiliilor de Administratie ale S.C.Complexul Energetic Turceni S.A., S.C.Complexul Energetic Rovinari S.A, S.C.Complexul Energetic Craiova S.A si SNLO Tg.Jiu in care s-au aprobat Proiectul de constituire (“Proiectul de Fuziune”) a S.C.Complexul Energetic Oltenia S.A. prin fuziunea prin contopire a S.C.Complexul Energetic Turceni S.A., S.C.Complexul Energetic Rovinari S.A, S.C.Complexul Energetic Craiova S.A si SNLO Tg.Jiu precum si celelalte documente prevazute de lege aferente acestui proces (Raportul de evaluare, Raportul de audit asupra bilantului in scop de fuziune, Raportul administratorilor cu privire la Proiectul de Fuziune, Mandatele legale ale Presedintilor Consiliilor de Administratie, etc).

Prin aceasta aprobare, in consens cu pozitia tuturor factorilor responsabili (Guvernul Romaniei, Consiliul Concurentei, actionariat, organizatii sindicale,etc) si in conformitate cu prevederile legale, Consiliile de Administratie ale societatilor implicate asigura infiintarea si functionarea S.C.Complexul Energetic Oltenia S.A. incepand din luna mai 2012.

Infiintarea noii societati va contribui la:

- consolidarea securitatii energetice a Romaniei si cresterea sigurantei in alimentarea consumatorilor finali;

- dezvoltarea durabila atat la nivel national dar si la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia;

- sustinerea lucrarilor de investitii aflate in derulare in cadrul societatilor componente, care sunt de circa 1 miliard de EURO din care 500 milioane EURO investitii de mediu si 300 milioane EURO investitii in activitatea miniera;

- realizarea pe termen mediu de noi capacitati de productie energie electrica pe baza de lignit in conformitate cu cele mai avansate tehnologii disponibile;

 

Tinand cont de aspectele legate de functionarea operativa dar si de optimizarea activitatii de coordonare si conducere administrativa, sediul S.C.Complexul Energetic Oltenia S.A. va fi in judetul Gorj, in cadrul actualului Complex Energetic Turceni.

Biroul de presa MECMA

 


 

Vizualizari :13116

Popularity: 5% [?]

Lasa parerea ta