Ilie Petrescu se uită la Primărie iar foştii salariaţi după banii pierduţi


”Ne-a nenorocit banditul” afirma un salariat al UEF Motru, aflat în curtea unităţii. ”Am sesizat de mai multe ori SNLO Tg-Jiu, Poliţia şi Presa, dar degeaba, parcă era bătut în cuie”, a continuat acesta, trist. Pentru a fi sigur că acuzatiile aduse de acest salariat sunt reale, am plecat pe urmele unor nereguli sesizate, care vor fi descoperite probabil de catre organele de control ale SNLO aflate în acel moment la UEF Motru. La data destituirii lui Ilie Petrescu, UEF Motru, condusă de acesta mai mult de trei ani, se înregistrează cu o datorie de peste 30 de miliarde lei vechi, din care unsprezece miliarde datorie reeşalonată la Ministerul Finanţelor. De recuperat au mai rămas doar vre-o opt miliarde, pentru lucrări executate la diferiţi beneficiari care reclamă calitatea executării şi care nu vor plăti probabil.. Când şi cum va reuşi UEF Motru , condusă acum de Ion Cojocaru să achite datoriile de peste 23 de miliarde ( atât rămân dacă scădem pe cele ce trebuie recuperate) lăsate de specialistul Ilie Petrescu, numai Dumnezeu ştie. Fenomenul generalizat în cei trei ani de activitate ai lui Ilie Petrescu, se înscrie în cheltuirea banilor acestei  unitaţii cu capital majoritar de stat, în condiţii dubioase, iar dacă privim salariul încasat lună de lună fară remuşcări de către acest  individ numit pe criterii politice si de prietenie cu PDL Director, dar şi facturile plătite în unele conturi dirijate,vom avea imaginea completă a unor fraude economice de amploare.

Lucrări executate cu firme private iar

utilajele UEF  ruginesc în curte

Atât de mare era priceperea  lui Ilie Petrescu şi atât de bine pregătit era ca specialist în foraje, încât a reuşit, ca multe din lucrările de foraj contractate să fie executate cu societăţi private. Banii cheltuiţi aiurea se regăsesc în pierderile înregistrate de către UEF Motru, în acest moment.

Din şase sonde pentru foraj care se aflau în funcţiune la preluarea UEF de către Ilie Petrescu, astăzi funcţionează doar două, iar patru ruginesc în curtea unităţi după cum se vede şi în fotografie. Diferentele de preţ,  dintre contractele încheiate de UEF pentru executarea lucrărilor şi plăţile făcute către societăţile care au participat cu utilaje şi cu forţă de muncă, se oglindesc în datoriile rămase în urma lui Ilie Petrescu.

Dar, despre alte nereguli si fraude economice, vom scrie în scurt timp, pentru a lăsa organele de control să-şi facă datoria.

Acest Ilie vrea acum la Primărie

Nu a fost suficient pentru Ilie Petrescu, că a lăsat 140 de salariati ai UEF cu mâna la inimă, dar se vrea acum neapărat şi Primar la Motru. Unii locuitori mai şugubeţi, spun că ” asta era singura belea care mai lipsea din Motru”. A reuşit prin acte de umilinţă si bani cheltuiţi din alte buzunare, să prindă două mandate de senator la un PRM aflat pe val acum 12 ani şi se crede  acum, buricul pământului. În schimb, nu a  învăţat şi nu a  reuşit să lege două fraze în limba română, pentru că de alte limbi nici nu poate fi vorba. Mai mult, nu a  reuşit să facă nimic pentru Motru sau pentru electoratul lui, deoarece nu ştie ce şi cum să facă ceva. Culege citatele celor din anturajul lui si apoi repetă precum papagalul. A ajuns  prin relaţii şi mită la PP DD un partid aflat pe val până acum două luni, dar care a scăzut iată, la 7% în preferinţele electoratului . La asta a contribuit din plin, faptul că s-a aflat despre subordonarea PP DD faţă de PDL şi Traian Băsescu, dar si datorită unor germeni infectaţi ca Ilie Petrescu şi Mihai Prunariu ce au pătruns în partid pe uşa din dos şi l-au subordonat abuziv. Aşadar,  Ilie Petrescu are şanse reale de a nu vedea Primăria Motru prin interior iar belele lăsate prin fraudă la UEF, vor atârna greu de gâtul fostului director, într-un dosar penal, ce va reflecta multe încălcări ale legilor.

Diana Spornic

 

. 

 

Vizualizari :20886

Popularity: 34% [?]

2 Comments

  1. sondorul says:

    La ora 16,30 samabata dupa amiaza , orasul Motru este poluat de catre o caravana penibila de o jumatate de km lungime formata din masinile unor pupatori fideli de-ai lui Petrescu Ilie. Masinile aparatin in mare parte lui Liviu Slapciu. Acesti indivizi se indreapta cu siguranta spre un mare esec in alegeri intrucat dupa florin,pesti, mici si bere, posete si lenjerii, ne aduc in postura de a nu mai putea nici sa ne odihnim linistiti pe rahatele lor de cantece electorale. Sunt penibili. Ar face bine sa priceapa o data si ei si cei care dau bani din greu acestui Petrescu ca nu vor fi votati. Punct.

  2. Gogutza says:

    Domnule de 3 luni oameni mor de foame ,nu le-au mai dat salariile…Oare nu-l trage nimeni la raspundere pe dmn Petrescu?El pleaca la chefuri cu liderul de sindicat si tovarasii lui de hotie si oameni se imprumuta de bani ca sa mai reziste in hotia U.e.f-ului…Pacat de aceasta firma care candva isi lua salarii,preme si aveau copii acestor familii traiul mai bun..!Sa se faca dreptate petru cei care fura pt ca acesti oameni nu-s de vina cu nimic !!Se fac invarteli in continuare si alti traiesc foarte bine pe spinarea oamenilor care muncesc si stau fara bani de atata timp!!RUSINE!!Uitati-va la el ce mandru este cand oamenii din U.E.F nu si-au mai primit nici in ziua de azi salariile!!!

Lasa parerea ta