A şaptea zi după scriptură se mai trezeşte unul


Cum se face, cum nu se face, dar alegerile astea pentru parlament, par să fie bune din mai multe puncte de vedere, Dacă unii politicieni au fost corupţi, au furat sau şi-au înmulţit averea, dacă statul a fost păgubit şi cu cât, acum află românul. Acum află cetăţeanul care se chinuie să caute loc de muncă şi nu găsesşte, de ce nu-l găseşte, acum află că energia a procopsit câteva familii cu miliarde de euro, acum aude  despre omul care i-a cerşit votul la poartă în urmă cu patru ani că a devenit  milionar în euro şi tot acum descoperă toate matrapazlâcurile folosite de puterea instalată din patru în patru ani. Am spus  « află » deoarece de la aflat până la a fi pedepsit, e cale lungă şi de regulă , pedeapsa moare în faşe.

Iată,  că în doar 2-3 săptămâni  au fost arestaţi sau cercetaţi câţiva politicieni pentru diferite fapte, alţi au fost descoperiţi de ANI abia după a şaptea scriptură că s-au înbogăţit peste noapte şi tot acum problema gazelor importate din Rusia a devenit, a câta oară Doamne, subiect de campanie electorală. Acum s-a trezit Micul Titulescu şi a observat că România plăteşte pe gazele importate de la ruşi 450 Euro iar Germania plăteşte 180 Euro pe mia de metri cubi, în timp ce România exportă gaze mult mai ieftin şi, caracterizează situaţia drept catastrofă..

Despre fenomenul preţului exagerat cerut de Gazprom României pentru gazul livrat se ştie de foarte mult timp, dar despre faptul că România exportă gaze, mulţi români nu au habar. Ori totul este o gulgută electorală ori pe noi românii ne-a prostit foamea. Dacă  tu stat român, scoţi la vânzare o marfă pe care o ai, dar fiind insuficientă eşti nevoit să mai cumperi aceiaşi marfă pentru a rezolva necesarul şi în acelaşi timp exporţi din puţinul pe care îl ai la diferenţele acelea de preţ, înseamnă că apare infracţiunea de subminare a economiei naţionale. Pe N.Ceauşescu l-au împuşcat aiurea, fiind acuzat de subminarea economiei, dar pe un ministru care vinde gaze naturale la preţ de ocară în timp ce importă tot gaze, la preţ de trei ori mai scump, de ce să nu fie cercetat ? Hidroelectrica, vaca de muls a multor afacerişti, a încheiat contracte de vânzare a energiei sub preţul de piaţă iar când apele au scăzut, Hodroelectrica a cumpărat energie de la Turceni la preţ mult mai mare ca să-şi onoreze contractele cu băieţii deştepţi. Diferenţa de preţ a determinat intrarea Hidroelectrica în insolvenţă iar statul român plăteşte din buzunarele românilor paguba produsă şi asta în timp ce miniştrii şi directorii semnatari ai contractelor se lăfăie pe malul oceanelor lumii. E corect, Dle.Ponta ? Şi apropo, Germaia cumpără mai ieftin pentru că are ce să vândă mai ieftin, pe când noi….ce să vindem ruşilor că am rămas cu praful de pe tobă în 22 de ani de conducere şi democraţie originală.

Cornel Ciciu

 

Vizualizari :19429

Popularity: 4% [?]

Lasa parerea ta