Sărbători de Iarnă precedate de maratonul pentru foame


Foarte rar îţi este dat să întâlneşti, ceva asemănător cu fenomenele ce se întâmplă în zilele ce preced marile sărbători, aşa cum este Crăciunul, Anul Nou sau Sfimtele Paşti. Traficul auto creşte brusc, cu şoferi nerăbdători care sfidează cele mai elementare reguli de circulaţie şi de parcare  a  maşinilor, oameni cu sacoşe pline cu tot ce este necesar pentru potolirea foamei, care aleargă de parcă i-ar prinde potopul, oameni nervoşi şi uneori obraznici pentru a demonstra cât sunt ei  de viteji, dar mai ales oameni care doresc să arate că au bani şi cumpără orice ‘rahatel’ care trebuie doar să sclipească. Unii profită şi câştigă, alţii mai fraieri pierd. Cei care pierd, regretă după câteva zile prostia, dar fiind cu efect întârziat, rămâne doar cu valoare sufletească.

La Motru trenul foamei a adus bonurile de masă

Un vânzător hazliu şi cu spirit de observaţie, face o glumă de moment. Când o femeie a deschis portofelul pentru a achita marfa, el o întreabă mucalit:

-         Sunteti soţie de miner, nu ?

-         Da, răspunde ea, dar de unde ştiţi ?

-         Am văzut portofelul burduşit cu bonuri de masă.

Asta este, aşa e viaţa, ar spune un bun amic al meu ce are o mare atracţie pentru spirtoase. Omul ar vrea să muncească pe bani, pentru a cumpăra haine necesare familiei iar statul român îi dă obligatoriu, salam, carne, brânză, întrucât frigul este mai bine suportat dacă mănânci salam cu E-uri, decât sub un cojocel încălţat cu cismuliţe. Ce interes are statul, o să întrebi acum,nu ?

Ei bine, interes nu are statul, ci acei băieţi deştepţi care tipăresc şi distribuie bonurile. Ei câştigă enorm stând  într-un apartament din Bucureşti, urmărind prin relatiile pe care le au, câştigul.

Dacă nu eşti atent loveşti cu scăfârlia în parbriz

Tot la Motru, au avut loc două accidente de circulaţie stupide, care ar fii putut avea urmări mult mai grave, dar….. norocul a făcut, să fie înregistrate  doar pierderi materiale cauzate prin avarierea atovehicolelor. Graba şi neatenţia, au generat o tamponare violentă între un autoturism care a pătruns pe sens opus, tamponând un microbuz ce se deplasa legal pe partea dreaptă, pe o stradă neaglomerată Costantin  Rădulescu, ce trece prin faţa Stadionului Minerul, iar pe Calea Tismanei un şofer isteţ a dorit să măsoare adâncimea unui canal folosind ca riglă, propriul autoturism.

Accidente nu deosebit de grave, dar care pun un mare semn de întrebare asupra capacităţilor psihice ale celor aflaţi la volan.

Cornel Ciciu

 

 

 

Vizualizari :17620

Popularity: 2% [?]

Lasa parerea ta