Creşterea salariilor şi pensiilor afectează negativ viaţa românilor


Astăzi, se impune mai mult ca oricând, reanalizarea unor hotărâri de stabilire a taxelor  şi impozitelor aplicate de statul român  pentru cetăţenii săi şi de emitere a unei ordonanţe de urgenţă pentru îngheţarea preţurilor la toate produsele, până la redresarea economică a României

Laptele şi mierea promisă de către  partidele din coaliţie înaintea alegerilor din 2012, nu mai poate fi oferit acum nici celor 7 milioane de alegători ai USL şi nici  celorlalţi adormiţi, întrucât bălaia comunistă a înţărcat brusc aşa cum era de aşteptat.

A muls-o fiecare aşa cum a dorit şi în poziţia care i-a convenit, a muls-o pentru ei dar mai ales pentru alţii şi a stors-o în aşa hal pe scumpa bălaie carpatină, încât în acest moment este refuzată categoric de către toţi puternicii masculi. Nu mai are sărmana industrie, de agricultură nici vorbă, de educaţie nu a mai auzit de multă vreme iar la sănătate n-are rost să se mai gândească  întrucât fabricile de medicamente dacă nu au fost închise au fost vândute, iar prin spitale e numai jale.

Cu sprijin cetăţenesc şi  proletar, România capitalistă, continuă  şi astăzi să-şi batjocorească proprii locuitori, aruncându-i în cea mai cruntă sărăcie, prin hotărâri guvernamentale care – culmea ironiei – sunt luate sub lozinca, creşterii şi îmbunătăţirii vieţii la români. Creşteri salariale cu 3%, creşterea salariului minim din 1 Februarie 2013 la 750 de lei iar din Iulie la 800 de lei, creşterea pensiilor cu  4%, a consfinţit pentru toţi locuitorii, golirea buzunarelor,  trecerea la o mai intensă austeritate familială a celor care mai au ceva rezerve iar pentru unii care nu au după ce bea apă, încetarea raporturilor cu viaţa.

Guvernul României, inteligent nevoie mare, a anunţat aceste creşteri la un nivel de 3-4% , în timp ce energia anunţă creşteri de 10%, combustibilii cu  7- 8%, alimentele 4-6% aşa că….despre ce vorbim noi fraţilor. Se bucură amărâtul de pensionar că îi creşte punctul de pensie cu 3% care în fapt  îngheţase de vre-o 5 ani şi apoi plăteşte alimente, energie, gaze etc. cu 10% mai mult.  Te uiţi, îţi faci cruce si  rosteşti….dispari drace.

Acest procedeu falimentar pentru români aplicat azi de guvernul Ponta, a fost aplicat şi de guvernele anterioare, menţinându-se starea de sărăcie accentuată pentru cei mai mulţi români dar mai ales pentru cei care supravieţuiesc din munca depusă cinstit. Cu excepţia Guvernului Tăriceanu, niciodată creşterea veniturilor pentru populaţie nu a depăşit creşterea preţurilor la produse iar taxele aplicate de către stat au împovărat din ce în ce mai mult naţiunea română. Faptul că birurile aplicate au devenit insuportabile îl demonstrează datoriile românilor către stat, datoriile către alţi prestatori de  servicii dar şi datoriile restante la împrumuturile bancare.

Cornel Ciciu

 

_

 

Vizualizari :16229

Popularity: 2% [?]

Lasa parerea ta