Dreptul la asistenta medicala al romanilor rezidenti in Scotia


La data de 7 aprilie a avut loc la Glasgow un dialog public pe teme de sanatate organizat de catre grupul RoScotland si Fundatia Bisericii Ortodoxe Romane din Scotia. Au fost prezenti la acest eveniment dr. Adrian Nitu, dr. Clara Marcu si dr. Mihaela Florescu, toti medici romani stabiliti in Scotia, precum si dl. Mihai Delcea, seful Biroului Consular de la Edinburgh.

Participantii au putut afla informatii utile in ceea ce priveste accesul romanilor la asistenta medicala in Scotia, inscrierea la GP, serviciile medicale oferite de NHS, accesul la servicii stomatologice, accesul la servicii specializate prin recomandarea medicului de familie si accesul la servicii specializate oferite in regim de urgenta, accesarea serviciilor de interpretariat oferite de NHS si oferta asigurarilor private de sanatate. Medicii prezenti si-au manifestat disponibilitatea de a raspunde intrebarilor din sfera consilierii medicale in cadrul unei rubrici a website-ului RoScotland.

Dl Mihai Delcea a transmis participantilor posibilitatea organizarii unei intalniri pe teme similare cu atasatul de specialitate al Ambasadei Romaniei la Londra sugerand totodata medicilor romani din Scotia initiativa constituirii unei asociatii a medicilor romani in Scotia.

“Romanian Community in Scotland” reprezintă un proiect media al grupului RoScotland in colaborare cu Fundatia Romanian Orthodox Church in Scotland ( potrivit informatiilor publice, Parohia Glasgow-Edinburgh este organizata conform legilor scotiene in Fundatia ” Romanian Orthodox Church in Scotland”. Initiativa ” Romanian Community in Scotland” reprezinta, conform datelor publicate pe websiteul RoScotland o invitatie la crearea unei voci a comunitatii, recomandandu-se temporar a fi ” un proiect sustinut (doar) de Biserica Ortodoxa Romana din Scotia”.

Cristina Irimie

Art. Publicat în Roman în UK

Vizualizari :14940

Popularity: 2% [?]

Lasa parerea ta