Imigrantii nu vor mai beneficia de avocati din oficiu in UK


Imigrantii din Marea Britanie nu vor mai putea obtine ajutor legal din oficiu inainte de a locui pe teritoriul tarii cel putin un an, conform unor masuri care vor fi anuntate saptamana viitoare, de teama unei invazii din partea romanilor si bulgarilor.

Guvernul britanic intentioneaza sa reduca programul de ajutoare legale din oficiu, in valoare de 1,7 miliarde de lire sterline, cu aproximativ 300 de milioane de lire sterline, relateaza The Telegraph.

Chris Grayling, secretarul pentru Justitie, a declarat ca masurile sunt dificile, dar necesare. “Nu vorbim de a nega accesul oamenilor la justitie, ci despre a atinge un echilibru fata de ce ne putem permite”, a spus acesta. Potrivit lui Grayling, se incearca limitarea sumelor care pot fi platite avocatilor din banii contribuabililor. In prezent, unii avocati primesc pana la 500.000 de lire sterline pe an de la stat pentru a apara suspectii.

Un alt ministru din coalitia de la guvernare a precizat ca dreptul de reprezentare legala din oficiu ar trebui limitat la persoanele care au “legaturi puternice cu tara”.

In prezent, nu exista restrictii privind nationalitatea sau resedinta persoanelor care pot cere un avocat din oficiu. Conform noilor reglementari, vor exista cateva exceptii de la regula de un an, de exemplu pentru militarii si familiile acestora sau pentru persoanele care cer azil.

Potrivit publicatiei britanice, reglementarile sunt implementate inainte de sosirea a zeci de mii de romani si bulgari, incepand de anul viitor, cand restrictiile vor fi ridicate.

Un raport al Migration Watch estimeaza ca pana la 250.000 de romani si bulgari s-ar putea muta in Marea Britanie pana in 2019.

Sursa: Roman ăn UK

Vizualizari :14940

Popularity: 3% [?]

Lasa parerea ta