Contestatarii lui Margaret Thatcher petrec pe strazi, autoritatile pregatesc inmormantarea


Marea Britanie se pregateste pentru funeraliile fostului premier Margaret Thatcher. Inmormantarea de miercuri, la care sunt invitate personalitati din intreaga lume, va avea loc la un nivel acordat pana acum printesei Diana si Reginei Mama.

Fiica Doamnei de Fier, Carol Thatcher, a vorbit despre durerea pricinuita de pierderea mamei sale, prima si singura femeie ce a devenit premier al Marii Britanii. “O sa fie o saptamana dificila si inlacrimata, chiar si pentru fiica Doamnei de Fier”, a spus Carol Thatcher, in fata locuintei londoneze a mamei sale, potrivit CNN. In acest timp, sute de demonstranti au iesit in Trafalgar Square, sambata, pentru a condamna, intr-o “petrecere” stradala, mostenirea politica a Doamnei de Fier. Intalniri similare au avut loc si in alte localitati britanice, in pofida ploilor puternice.

In Trafalgar Square, activistii si fostii mineri s-au strans in jurul unei efigii a lui Thatcher, cu parul portocaliu, din pungi de plastic. Efigia a fost purtata prin piata unde, in 1990, au avut loc revolte impotriva unei taxe nepopulare introdusa de Thatcher.

Gruparile de opozitie au numit evenimentul “petrecere” de sarbatorire a mortii liderului conservator. Participantii au purtat un sicriu improvizat pe care scria “Societate”, facand referire la controversata remarca a lui Thatcher din 1987, potrivit careia “nu exista societate”.

Mai mult, muncitorii au desfasurat un banner al “Sindicatului national al Muncitorilor in Mine”, amintind de lupta indelungata a minerilor in timpul mandatelor premierului Thatcher. Unii au baut sampanie. Politia a urmarit indeaproape manifestarile, insa a anuntat ca nu se va amesteca atata vreme cat sunt pasnice.

Sursa ROMAN IN UK

Vizualizari :14827

Popularity: 1% [?]

Lasa parerea ta