UN NOU SONDAJ IN UK


57% dintre britanicii, ingrijorati de afluxul de imigranti in UK
Peste 57% din persoanele chestionate cu privire la principalele lor temeri au afirmat ca imigratia este una dintre cele trei mari probleme cu care se confrunta tara lor. Sondajul arata o crestere a retinerilor fata de imigranti cu 11% fata de un sondaj similar facut anul trecut, ca urmare a romanilor si bulgarilor care vor putea sa munceasca liber in Marea Britanie.
Extinderea UE si includerea Romaniei si a Bulgariei a facut ca ingrijorarea generata de imigratie sa atinga cel mai inalt nivel in Marea Britanie de la preluarea guvernarii de catre coalitia dintre conservatori si liberal-democrati. Acestea sunt concluziile unui sondaj de opinie dat publicitatii vineri si citat de The Telegraph.
Motivul pentru care ingrijorarea a crescut constant in ultimul an si a ajuns la cel mai inalt nivel inregistrat vreodata este legat de extinderea UE si de liberul acces la munca in Marea Britanie de care romanii si bulgarii vor beneficia.
Britanicii sunt ingrijorati ca afluxul de cetateni straini va afecta negativ economia si piata locurilor de munca, iar campania dusa de politicieni si de media insulara din ultima perioada au alimentat ideea, plecand de la posibila migratie a romanilor si bulgarilor, ca imigratia trebuie perceputa ca fiind o problema majora pentru tara, in conditiile in care Guvernul Marii Britanii pare neputincios in a reduce numarul celor care vin in Marea Britanie in cautarea unui loc de munca.
Astfel, peste 57% din persoanele chestionate  au declarat ca imigratia este una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta Marea Britanie. Imigratia este a doua mare problema dupa economie, care a ramas preocuparea britanica numarul unu din ultimii trei ani.
Cand au fost intrebati cu privire la ceea ce ii ingrijoreaza personal, 51% dintre persoane s-au declarat preocupate de faptul ca in urmatorii doi ani ar putea sa-si piarda locul de munca in favoarea unor lucratori straini.
Expertii spun ca opinia britanicilor se datoreaza partial extinderii UE, care a inclus Romania si Bulgaria in UE, mai scrie Telegraph. Ziarul britanic aminteste ca modificarile normelor privind imigratia au ocupat locul central in ultimul discurs al Reginei, care a introdus un nou proiect de lege asupra imigratiei ce urmareste atragerea celor care isi pot aduce contributia la dezvoltarea Regatului, dar care totodata vrea sa-i descurajeaze pe cei care nu vor contribui la bunastarea societatii.
Proiectul de lege ii va impiedica pe imigrantii ilegali sa obtina permis de conducere, prevede cresterea amenzilor pentru intreprinderile care folosesc lucratori ilegali si le cere proprietarilor de imobile sa verifice statutul de imigrant al chiriasilor lor.

SURSA ROMAN IN UK

Vizualizari :15202

Popularity: 1% [?]

Lasa parerea ta