GLOGOVA ÎN SĂRBĂTOARE


Zilele de 7 şi 8 septembrie 2013, au constituit pentru locuitorii din Com. Glogova jud. Gorj, zile de sărbătoare. Cu mic cu mare, adulţi şi copii, au lăsat problemele curente şi au participat în cele două zile, la Prima Ediţie a Zilelor Glogovei. Pentru prima dată, locuitorii comunei au avut ocazia să asculte formaţii de muzică populară şi să vadă pe viu un spectacol fără să scoată banii din buzunar. La reuşita spectacolui în aer liber a contribuit pe lângă organizarea excelentă şi starea vremi, care a fost de această dată de partea Primarului Alpredi Gheorghe, aflat la primul mandat de Primar. Faptul că Alpredi Gheorghe a luat în serios treburile de edil al unei comune care timp de 20 de ani nu s-a remarcat prin nimic, s-a reuşit o sărbătoare remarcabilă apreciată de cei aproape 400 de locuitori şi vizitatori prezenţi pe iarba din jurul Culei Glogoveanu, clădire de referinţă în această zonă a jud. Gorj.

Suntem mici dar creştem mari

Nici nu bănuiam că într-o comună, formată cei drept din vre-o şapte sate, există copii al căror talent poate să rivalizeze cu al celor ce trăiesc în oraşe dotate cu şcoli de pregătire pe ramuri artistice sau sportive. Iată totuşi, că şi activităţile organizate la un nivel mult mai mic, dar cu multă ardoare , scot la iveală viitori oameni de cultură care deocamdată sunt încurajaţi doar de părinţi, de un primar inimos aşa ca Gheorghe Alpredi sau cu multă însufleţire precum învăţătoarea Mirela Gorun.

Gheorghe Feraru şi minunile lui

Orchestra de copii din cadrul Clubului Elevilor din Motru, condusă de Gheorghe Feraru, şi-a demonstrat talentul muzical, timp de cinci ore. Copii cu vârsta între 5 şi 16 ani, au rezistat să acompanieze cântecele elevelor ce au participat la concursul organizat dar şi programul susţinut de cunoscuţii interpreţi de muzică populară, Ion Drăgan şi Teodora Pană. Jocul popular a fost la el acasa.

Cântecul Popular rămâne cel mai aplaudat

La Festivalul Concurs ”Tinere talente Glogova 2013”sau înscris 14 tinere. Eleve la Şcoala Generală din Glogova sau pe la diferite şcoli cu profil muzical, tinerele ce au urcat pe scenă au demonstrat reale calităţi muzicale.Portul popular al zonei din Gorj combinat cu portul popular din nordul Mehedinţului, prezent în costumaţia concurentelor, a fost foarte apreciat atât de juriu cât şi de privitori. Prezentarea concurenţilor a fost făcută de Mirela Gorun, ea însăşi fiind o prezenţă plăcută pe cocheta scenă de lângă Cula Glogoveanu. La finalul concursului, juriul format din Prof. Doru Căpăstraru – Preşedinte, Prof. Univ.Dr. Mircea Tutunaru,Prof.Ion Mihăiţă,Prof.Ilie Paraschiv, Dir.Dan Popescu, Dir. Mogoşan Vergina,Amon Lucian, a acordat medalii şi diplome, celor mai buni. Locul III a fost ocupat de Cocâr Ileana Petronela şi Curelea Maria Francesca.

Locul II a fost ocupat de Panduriţa Carmen, Mojan Adelina şi Croitoru Veturia Crinuţa. 

Pe locul I s-a clasat una dintre cele mai aplaudată concurentă, Cosmina Ungureanu.

Sportul nu lipseşte

Indrăgostit de fotbal, Primarul din Glogova Alpredi Gheorghe, a înscris pe lista întrecerilor sportive, patru echipe de fotbal, formate pe localităţi componente ale comunei Glogova. Întrecerea a fost câştigată, spre satisfacţia edilului, de tinerii săi consăteni din satul Olteanu.Au primit medaliile şi Cupa, după care au încins o horă ca la olteni

Cornel Ciciu

 

Vizualizari :16270

Popularity: 9% [?]

1 Comment

  1. secretar says:

    ??? DOCTOR PROFESOR UNIVERSITAR AMON LUCIAN – nu ca
    i-as subestima pe ceilalti membri ai juriului dar nici chiar asa domnule CICIU ,

Lasa parerea ta