România nu îşi găseşte conducător


Mai în glumă, mai în serios, poţi să constaţi că România,o ţară cu un potenţial economic de invidiat, nu poate să sară, la un nivel acceptabil spre dezvoltare, datorită unor fenomene ce se observă cu ochiul liber, după cum ar zice unii mucaliţi, împăcaţi cu soarta. Istoria României îmi dă dreptate , dacă afirm că românii sunt un popor din care nu se prea nasc conducători de stat. Se nasc oameni de ştiinţă, se nasc meseriaşi de nota zece,se nasc copii frumoşi iar din când în când se nasc tirani.Am fost nevoiţi cu ani în urmă să ne împrumutăm de un rege, născut pe alte meleaguri, pentru a se pune ordine în treburile unei ţări aflate în derivă. A apărut apoi tirania comunistă însoţită de lozinci, ce a durat până la vlăguirea unui întreg popor, după care s-a instaurat domnia haosului, a corupţiei şi a îmbogăţirii prin furt şi şmecherii. Ion Iliescu, preşedintele îngăduitor cu toate găştile formate rapid în jurul lui, nu a mişcat un deget împotriva distrugerilor, datorită unui trecut dubios. El şi cu ai lui, au început dezastrul economic iar drept moştenire a lăsat 30% industrie distrusă,30% industrie vândută unor persoane care au dat-o la rândul lor la fier vechi, iar restul …. ce mai rămas din ea, a fost lăsată fără materia primă.A venit apoi un caraghios profesor geolog, ales de un popor sătul de Iliescu. Ăsta, timp de patru ani, n-a avut treabă cu ţara, cu economia sau cu viaţa socială. A numit, un handicapat în probleme de economie în funcţia de prim-ministru şi s-a pus pe trai. Geologul,supărat după patru ani pe serviciile secrete nu a mai continuat ci a predat ştafeta unui marinar. Priceput şi inteligent, marinarul a intrat rapid în conflict cu generaţia tânără din opoziţie,folosindu-se în confruntare de ambele tabere cuvinte înjurioase, cuvinte grosolane.Şi aici, în conflictul creat intenţionat de către politicul din România,.a fost necesară intervenţia unor persoane de altă naţie, pentru calmarea spiritelor, ceea ce demonstrează din nou, că pe la noi nu funcţionează demnitatea, respectul şi responsabilitatea.

Minciuna şi ipocrizia sunt la ea acasă

Odată cu schimbările de generaţie la cele două partide politice PSD şi PNL, a fost creată o alianţă denumită USL, lansată cu surle şi trâmbiţe, drept singura forţă politică ce poate schimba viaţa românilor. Promovată apoi, în paralel cu o critică dură împotriva lui Traian Băsescu şeful statului, găsit vinovat de toate trăsnăile produse de clasa politică, s-a ajuns la câştigarea alegerilor din 2012, detaşat. Bucuria, speranţa renăscută nu a durat iată, decât un an. Modul de conducere al statului la nivelul de Prim –Ministru, minciunile lansate prin canalele de televiziune şi promisiunile neonorate sau înjumătăţite, au îndepărtat mulţi împătimiţi ai USL. Acum, se joacă alba –neagra cu numele candidatului la Preşedenţie. Va câştiga probabil unul din candidaţii PSD sau PNL, dar…..circul va continua. Corupţia se va legitima, insultele verbale se vor înmulţi, iar românul va emigra sau va trăi din ce în ce mai prost.De aceia, mă întreb cu multă tristeţe, dacă nu cumva ar fi necesar iarăşi, un import de şef de stat, fie el şi Rege.

Cornel Ciciu

 

 

 

Vizualizari :15805

Popularity: 3% [?]

2 Comments

  1. corect says:

    Evident, asa stau lucrurile. Romanul este manipulat in continuare. Oricum, ieri am trait rau, astazi mai rau ca ieri si maine mai rau ca astazi. Nu sunt sanse sa avem un conducator bun. El va fi, doar reprezentantul grupurilor de interese. Economic nu ne vom mai redresa. Viitorul generatiilor de tineri este total compromis. Nimic nu mai functioneaza.

  2. Simi says:

    Cum vrem sa iesim din mocirla in care ne zbatem daca,”ALESII “sunt alesi asa cum sunt alesi.Mai un kg. de zahar,mai o umbreluta,mai un ulei,un mic,etc. si votul vine.Am observat ca daca vrei sa devii Primar intr-o comuna sau oras, trebuie sa indeplinesti niste conditii;1.Sa fii agreat si propus de catre Pres.de partid. care te supune unui “test”, la inceput de impartire.
    2,Sa dovedesti ca stii sa faci “ADUNAREA” si “IMPARTIREA”.In timp,unii primari uita “impartirea” si atunci…hop DNA.

Lasa parerea ta