Zânzania Sindicală apropie tragedia


De ce cred asta? E foarte simplu. Toate sindicatele ce l-au avut şef pe Ion Ruşeţ au avut acelaşi tip de alegere al conducătorilor. Se pleacă de la bază către vârf. Adică certurile şi lupta pentru o funcţie măruntă, se dă la sectoare, ateliere, iar la vârf , acolo unde vrând –nevrând ajung cei programati se instalează liniştea, Aşa se face, că nu sunt acceptate alegerile în care toţi cei 10.000 de membri să voteze cu mânuţa lor, liderii care vor conduce cu adevărat sindicatul. După alegerile de la nivelul inferior, vor urma pupăturile dintre aceştia şi Ion Ruşeţ care v-a fi ales cu siguranţă, doar de 15-20 de lideri mărunţi dar cu interese mari.

Unii sidicalişti vor părăsi corabia

Sistemul ăsta de alegeri, inventat cu mulţi ani în urmă, a menţinut aceiaşi lideri aproape 15-20 de ani. Acum, după repetarea schemei, stabilite în biroul lui Ion Ruşeţ, vor fi cu siguranţă unii, care s-au săturat de mascarade organizate. Câţi mineri din zona Motru şi energeticieni de la Turceni vor realiza păcăleala repetată, rămâne de văzut. La cotitură după cum se spune, aşteaptă sindicatul lui C. Creţan.Personal nu cred că la Mătăsari se va forma un sindicat majoritar. În zona aceasta, există mulţi lideri actuali, de profesie trădători. Atunci când promisiunile lui Ion Ruşeţ nu se vor înfăptui, parcă văd că Eugen Iovan va trece la adversar aşa cum a făcut şi acum 3 ani, pentru o funcţie de vicepreşedinte la M. Condescu.

Aşadar, s-ar putea ca din cei 10.000 să rămână jumătate. Comitetul de iniţiativă format pentru organizarea unui nou sindicat, ar trebui să înţeleagă că minerul sau energeticianul, nu sunt saci cu cartofi, ca să-i treci dintr-o parte în alta, după vrerea unora. Pentru normalitate, alegerile democratice pe nume de persoane ar fi soluţia. Numai că, mulţi din liderii acuali nu vor să rişte.

Cornel Ciciu

 

 

Vizualizari :14893

Popularity: 3% [?]

Lasa parerea ta