Taxe, taxe si iar taxe. Sufocarea prin Fiscalitate


de Cornel Ciciu

Viaţa românului, trăită fără grija zilei de mâine, un milion de locuri de muncă create de USL et.Company, salarii şi pensii mărite, au murit sufocate rapid de creşteri nejustificate a tuturor serviciilor prestate, a tuturor mărfurilor alimentare şi nealimentare, a acizelor la o serie de produse de consum dar, ceea ce este mai trist, a taxelor şi impozitelor percepute pentru golirea buzunarelor populaţiei şi creşteri bunăstării camarilei de corupţi.

Anul 2012-2013, au fost anii în care Guvernul a modificat Codul Fiscal de 15 ori, pentru a înscrie modificările survenite în creşterea unor taxe sau a celor noi introduse, cu excepţia scăderii TVA la produsele de panificatie. Dacă analizezi taxele introduse pentru micii producători, ramura cea mai defavorizată din România, vei observa grija pe care guvernele au purtat-o românilor săraci, mai bine de 23 de ani. Persoanele fizice care deţin suprafeţe de teren cultivate cu un fel de cultură, peste limitele minime stabilite de guvern, sunt impuse impozitării. Taxa pe băuturile fermentate, creşterea acizelor la o serie de produse cosiderate de către guvernanţi produse de lux, impozitarea diurnei pe care o primeşte salariatul şi depăşeşte o anumită sumă stabilită de guvern, sunt doar câteva din beneficiile adăugate de către guvernul Ponta, pentru creşterea nivelului de trai al românului. Orice discrepanţă sau orice gaură financiară născută din prostie, şi care trebuie acoperită de către guvern, se materializează prin introducerea de noi taxe sau prin creşterea celor existente. Iată deci, adevăratele motive pentru care România a rămas la coada clasamentului în ceea ce priveşte venitul pe cap de locuitor, iată de ce cresc suprafeţele cimitirelor din oraşe şi sate şi iată motivul pentru care se găsesc copii noi născuţi aruncaţi la ghenele de gunoi. Nu cred că există cineva, în acestă ţară “România Papanguiană“, care să considere suma primită pentru alocaţia unui copil, o sumă decentă, care poate încuraja natalitatea sau care poate să contribuie la creşterea unui copil sănătos. În schimb, se cheltuie bani cu nemiluita pe tot felul de idioţenii sau umplu buzunarele potentaţilor zilei fără ruşine şi fără reţineri, atât de către guvern cât şi de administraţiile locale.

Acizele crescute sau introduse în preţurile de consum- salvarea Guvernului

Promisiunele electorale ale USL, hazardate pentru o societate aflată sub pragul sărăciei şi cu o populaţie ce şi-a vândut tot ce avea prin casă, mai de valoare, pentru a supraveţui, nu au putut fi puse în practică fără creşteri de impozite sau introducerea de noi acize. Numai aşa s-a creat posibilitatea de a se adăuga la pensii 3,76% sau redarea unor sume la salariile bugetarilor micşorate de PDL ori readucerea pensiilor nesimţite la nivelul obţinut prin păcăleli de calcul.Aşadar, totul pare normal pentru guvernanţi, iar populaţia majoritar-săracă, îşi vaită amarul. Unii au inventat criza pentru a putea să fure, alţii inventează trecutul greu, tot pentru a putea să fure. Iar dacă se va reuşi încălecarea justiţiei de către politic, atunci problemele sunt rezolvate iar această Românie bogată, va deveni, dacă nu a devenit încă, doar o amintire.

Vizualizari :14730

Popularity: 2% [?]

Lasa parerea ta