Laurenţiu Ciurel dă iar cu “stângu-n dreptu”


de Cornel Ciciu

Face el ce face, dar mereu apare pe sticlă sau în presă cu gogomănii ce sunt acceptate cu satisfacţie de fraţii USL- işti şi aplaudacii tocmiţi. Acum, nu se mai restructurează aparatul TESA, nu se mai disponibilizează minerii sau energeticienii, ci se fac unităţi de mentenanţă CEO. Dreptatea socială ar fi fost repusă în drepturi, dacă îl auzeam pe Măria Sa Directorul General, afirmând documentat, că CEO ar face investiţii pentru dotarea atelierelor din cadrul carierelor de cărbune cu noi utilaje (nu pe cele vândute pe valoarea unui şpriţ) pentru a face vulcanizări de benzi, reparaţii role sau alte activităţi care acum necesită licitaţii cu firme ce sug la CEO de 15-20 de ani. Credeam, că Ciurelul, a observat câte utilaje grele, vechi de pe timpul lui pazvante, care au fost cumpărate de terţi-şefi, politicieni ori neamuri ale unor potentaţi, ce staţionează prin carierele de cărbune şi primesc sute de mii lei pentru fiecare hârb.

Dar, de unde atâta curaj la cel care conduce o unitate mastodont după reguli indicate de neaveniţi. S-a hotărât să facă la Jilţ, Motru, Rovinari unităţi de mentenanţă. Adică vor fi avansaţi şase USL-işti pe functie de directori, vor fi numiţi alţi şase pe funcţie de adjuncţi, altii trei şefi contabili, şi câţiva lipitori de afişe vor fi puşi şefi de servicii. Şi uite aşa apare o idee de creere a unor locuri de muncă. Din spusele directorului Ciurel, aceste unităţi se vor ocupa cu lucrări de construcţie, zidit, zugrăvit şi probabil curăţenie. Mă întreb atunci, ce se va face cu Minprestul, cu ce se vor ocupa cei cinci sute de salariaţi ai minprestului. De aceia îmi permit să afirm, că ideea cu unităţi de mentenanţă este o abureală studiată, ori a fost croită la margine de şanţ. Unităţi de tăiat frunze la câini, au mai existat prin energie şi minerit iar acum se vor forma unele care nu îşi vor onora denumirea. Mentenanţă, d-le Director ,înseamnă întreţinerea unui sistem tehnic, asta în limba română. Ce întreţinere tehnică vedeţi dvs. la vopsit gardul, este o altă şi adevărată poveste.

Pe ce pune mâna politicul se alege praful

Istoria a demonstrat că politica în România este făcută de neaveniti, care în majoritatea lor nu prea au tangenţă cu economia. Acolo unde mai marele unui judeţ are o anumită profesie pe o anumită ramură, în acel judeţ ramura respectivă fie ea industrie, fie agricultură, merge cel mai prost.La Gorj, marele păcat este faptul, că actuali diriguitori se pricep la toate, industrie, agricultură, sport, unde prin ceea ce au făcut până în prezent, poţi să constaţi că se va alege ”paradiciul”. Iar Gorjul mai are un merit pe care nimeni nu-l va depăşi. Orice lucrare sau fenomen care are o desfăşurare normală, cu rezultate deosebite în comparaţie cu efortul făcut, este reanalizat de aşa zişii oameni cinstiţi şi dărâmat. Invidia revărsată asupra oamenilor de valoare, distruge însăşi dezvoltarea judeţului, iar faptul că mereu se reia fenomenul de la început, pentru unii constituie o adevărată afacere. Iată fenomenul din fotbal. Când Pandurii au ajuns să aibă în cont câteva milioane de Euro, diriguitorii şi-au dat seama că nu se va mai apela la mila lor atât de des, şi va dispărea mijlocul prin care ar putea să mai cheltuie ceva verzisori, cu dirijare spre buzunarul lor. Acest lucru se va confirma, la sfârşitul acestui retur de campionat.

 

Vizualizari :19052

Popularity: 3% [?]

3 Comments

  1. This is a really intelligent way to answer the question.

  2. Cool! That’s a clever way of looking at it!

Lasa parerea ta