La C E O. Răzbunări Politice –Poliţe Plătite


Viaţa economică şi socială din cadrul Complexului Energetic Oltenia, se derulează pe un curs destul de previzibil, după instalarea actualei formule de conducere din cadrul unităţii. Rezultatele slabe înregistrate în 2013 şi haosul creat de către echipa managerială a lui Laurenţiu Ciurel, a fost prevăzute cu mult mai devreme de specialişti recunoscuţi din domeniul energo-minier. Numai că, partidul care preia puterea, nu cercetează, nu întreabă ci doar numeşte omul pe care îl poate manevra şi conduce în fruntea unor unităti cu capital de stat. Ce au realizat actualii conducători ai CEO pe acolo pe unde au lucrat şi cum s-au comportat, nu i-a interesat prea mult pe USL-işti. Ei, adică politicul, s-a mulţumit să constate că membrii PSD şi PNL mai importanţi şi-au găsit un loc de muncă iar în rest…..Dumnezeu cu mila. Unii, printre care şi L. Ciurel cu al său locotenent Ion Răuţ, după intrarea în dizgraţie la locurile lor de muncă, au găsit în anii trecuţi un sprijin substanţial în unele ziare partizane regimului PSD, care le-a pus la dispoziţie câte o pagină, pentru a-şi aşterne pe hârtie, mizeriile gândite. Ion Călinoiu, Cârciumaru şi alti PSD-isti cu influenţă,. citind criticile lor acide, uneori fără temei, au ajuns rapid la ideea că “ăşti- s urmaşii Romei” şi după alegeri i-a aruncat în scaune de conducatori care se dovedesc acum, prea mari pentru capacitatea lor intelectuală şi managerială.

Goarna prin care s-a anunţat Laurentiu Ciurel ca Şef se dovedeşte a fi o vuvuzea

Nepriceperea, ura şi dorinţa de răzbunare a lui Ciurel pe o mare masă de oameni care nu l-a sprijinit când a luat “ a treia cismă” de la Rovinari, le va aduce şi lor, adică politicului PSD-PNL, sfârşitul încrederii în ei. Directorul General Laurenţiu Ciurel sfătuit îndeaproape de locotenentul Ion Răuţ, a aplicat imediat după numire, sfaturile acestuia.

1- Pe cei schimbaţi din funcţiile de conducere ca fiind PDL-işti, i-a masat într-un birou tehnic sau economic suprapopulând la saturaţie birourile. Măsura a fost luată pentru a fi mai uşor disponibilizată TESA.

2- Înfiinţări de EMC-uri pentru sectorul minier în Motru, Rovinari şi Jilţ, pentru angajarea USL-iştilor lipitori de afişe şi apoi desfiinţarea acestora , care a produs iar o supra aglomerare a aparatului TESA.

3- Apoi s-a produs aceea evaluare aiurită, care a ajutat membrii USL să i-a calificative super bune iar alţii chiar dacă sunt contabili de 20 de ani , ceva mai micio.

Desfiinţarea societăţilor sindicale, a aruncat în spatele contribuabilului roman încă 1000 de şomeri şi asta doar pentru a slăbi puterea sindicatelor. Timp de 20 de ani, minerii şi energeticienii au plătit cotizaţia sindicală pe statul de plată, iar la Ciurel a fost suspendată cu intenţia clară de a subjuga puterea celor care aleargă şi muncesc pe benzile de cărbune. Nu a trecut prea mult şi au apărut din rândul sindicatelor şi trădătorii de profesie gen Ion Ruşeţ, care la ora actuală constituie o pată ruşinoasă pentru munca de sindicat. Tupeul de a vorbi în numele unui sindicat ce se doreşte majoritar în acelaşi timp în care esti angajatul administraţiei, numai acest exsenator, putea să-l aibă.

Sindicatele din Rovinari portdrapelul luptei sindicale

Marin Golea, Dan Pârvulescu, Constantin Mitrescu şi ulterior C-tin Creţan nu au cedat presiunilor lui Laurenţiu Ciurel şi nu au intrat nici în jocul trădărilor pentru a i-se asigura lui, sau altor persoane apropiate anumite avantaje. Tentative de corupere au existat, dar verticalitatea unor oameni nu se încovoaie nici când promisiunile depăşesc aşteptările. La Cariera Roşiuţa şi în toată zonele Motrului şi Jilţului s-a reuşit demoralizarea salariaţilor cu sprijin important al exsenatorului Ion Ruşeţ şi liderului Nelu Roşca, dar nu în procent de 100%. Pentru funcţii sau pentru bani unii au uitat că reprezintă o masa de salariaţi şi au hotărât cu de la sine putere unde merg şi cu cine se aliază. Dacă a existat vre-o împotrivire a unui salariat, liderul îl avertiza imediat prin cuvintele,citez” băi tu vrei să mai ai serviciu ?”. Gest urât pentru un lider de sindicat şi chiar pentru un Director de Carieră de Cărbune. La Turceni, nu poţi să ai aşteptări de la marele lider de sindicat Eugen Iovan. Cu toată familia angajată, cu veri cumnaţi şi chiar vecini, omul se mişcă după cum bate vântul. Şi aici funcţionează logica ameninţări cu datul afară iar oamenii se simt timoraţi.

Semnal de alarmă pentru PSD Gorj

Nu ştiu dacă au sesizat cei care conduc destinele PSD Gorj, dar acţiunile întreprinse de Laurenţiu Ciurel pe moşia sa, CEO, au scăzut popularitatea partidului extrem de mult. Toţi cei care muncesc în CEO sau în unităţi mai mici, nici nu vor să mai audă de Ion Călinoiu sau Florin Cârciumaru. E rău sau e bine, ei hotărăsc, din păcate.

Cornel Ciciu

 

Vizualizari :16290

Popularity: 5% [?]

1 Comment

 1. ciucu says:

  Problemele ridicate de reporter sint cit se poate de reale,completindu-se ca acesti insi descrisi,ca si sindicalistii,s-au pliat dea lungul timpului,cu toate pertidele aflate la putere!
  Cind era PNL-ul la putere in 2008,pe timpul lui Morega,defilau cu ei,ca sa obtina functii,si bani ,avantaje,pentru ei si gasca lor,mereu schimbabila,calcind in picioare,colegi,sefi,ce-i ajutau prin santaj sa ajunga in functii!
  Aceste jocuri de culise,au existat mereu intretinute de la Judet,si Minister,fiecare,cu pilele sale,si intretinind interese meschine de jaf a mineritulu si energiei din Gorj,facindu-si fiecare averi,case de vacante,si aranjindu-si neamurile pe viata!In conditiile externarii personalului,profesionist,de zeci de ani vechime,care era tinut la index,ca aveau curaj si atitudine de dezaprobare a nelegiuirilor si ilegalitatiilor facute la locurile de munca!
  Asa sa derulat,sefimea Lui Dr Marin Constantin,Giumancu Mircea,Graure Constantin,Graure Laurentiu -fiu,Motocu ,sau Pitaroiu Daniel,care in citiva ani,au adunat averi de sute de milioane exprimate in case,vile,pensiuni,conturi in banci si strainatate,etc
  Dar organele de ancheta,au tras cu buretele tot,si toate furturile de milioane tone fier vechi ramas din retehnologizari,nebagate in gestiuni,ca si devalizarile prin contractele de ahizitii si servicii,cu cotele impuse de 20%,ce dadeau sacii de bani care mergeau la Bucuresti in toata tara,au facut legenda!
  Dar nimeni nu scoate la iveala nimica,avind implicari la toate nivelele!

Lasa parerea ta