Divorţ Românesc cu Năbădăi


În poltichia românească au existat mai multe alianţe de partide. FSN,USD,CDR, USL,şi acum, iar USD. Toate au fost constituite după ce partidele din alianţa respectivă şi-au măsurat potenţa politică şi au ajuns la concluzia că participând singure în alegeri, ar dovedi ca sunt impotente. Ce voturi ar lua mâine UNPR sau PC dacă ar candida singure ?

Mai nimic. Aşa că se preferă ceva relaţii “în grup”decât deloc. Unul vine cu banii, altul cu imaginea şi totul devine mascaradă după atingerea scopului.

USL –alianţă de tristă amintire

Ce zgomot, ce trâmbiţe lansate acum doi ani de generaţia tânără Ponta et. Crin şi ce speranţe în inimile românilor de peste 40 de ani vârstă, care erau în stare să te lovească, dacă nu erai de accord cu – lupta lor împotriva lui Băsescu – marele inamic. Umflaţi ca nişte baloane acum doi ani, PSD-ei şi PNL-ei, s-au dezumflat pe 25 feb. 2014, ca băşica porcului. Speranţele lor corelate cu promisiunile partidelor, s-au dovedit apă de ploaie. Victor Ponta, speranţa PSD, a promis creşterea pensiilor şi s-a ţinut de cuvânt, dar a uitat să spună că preţurile la toate alimentele şi serviciile vor creşte cu un procent mult mai mare decât al pensiilor. Recent au început să se laude cu banii atraşi din fonduri europene în anul 2013, dar uită iarăşi să specifice că documentaţia pentru aceste fonduri fusese trimisă la Uniunea Europeană de Guvernul Boc. Şi uite aşa, din uitare în uitare, Guvernul USL până ieri, s-a făcut că munceşte pentru cei care i-au votat şi vor continua probabil să mintă, sub altă siglă.

Lui Crin i-a venit mintea la cap sau s-a supărat ca văcarul pe sat

Doamne ce înrăit era Crin cu Ponta, ce înjurii a adus pe “sticlă” lui Basescu si Boc, de mă întrebam singur cum de rezistă ăştia atâta timp. Acum , după spargerea băşicii, iată că învăţătorul de Vaslui, poate vorbi ca un politician. Băsescu, a devenit D-l Băsescu, ordinea statală şi apărarea justiţiei au devenit prioritare, şi se pare că a scos mâinile din buzunare.

Bravo, Crin, dar acum cine te mai crede? Se poate spăla pe dinţi ,se poate freca cu oţet şi sare, dar pentru 40% din electoratul activ, el va rămâne un aventurier. Singurul care-l poate salva,culmea ironiei, este tot Basescu. Numai că, nu cred că va mai avea timpul necesar, să-l schimbe radical.

Cornel Ciciu

 

Vizualizari :15236

Popularity: 2% [?]

Lasa parerea ta