Laserul lui Râmescu Spaima Curcilor


Faptul ca ”la noi românii e ca la nimeni” nu mă miră. Nu sunt mirat nici de faptul că România ”geme de prostie”pentru că m-am confruntat cu specimene care au un comportament de ,semnul crucii. Dar, ca să susţii că un pilot maghiar a anunţat că deasupra oraşului Motru, un laser de Discotecă perturbă traficul aerian, este de domeniul unui stat format cu siguranţă, din măscărici, ca să nu le zic altfel. Onorabilul Laser motrean, are nesimţirea de a semnaliza printr-un fascicol de circa 200 de metri, existenţa unui punct de relaxare şi distracţie pentru tineret, pe harta oraşului. Acest lucru şi asemenea lasere au umplut toate continentele şi toate oraşele ce deţin Cluburi pentru Tineret moderne, inclusiv România. Cu ce a deranjat laserul lui Mihai Râmescu, aflat în conflict deschis cu autorităţile din Gorj, nimeni nu poate sa spună. Comentariile critice asupra laserului respectiv, sunt făcute de presa aservită şi limbistă, iar unele posturi de televiziune locale şi naţionale, au preluat ştirea aşa de-a valma şi fără să fie gândită, a fost aruncată spre fraiericii din România. Unuia, deştept nevoie mare, nu i-a plăcut nici clădirea pe care era amplasat laserul iar ura, râca şi nevoia respectivului de-a linge, l-au transformat rapid, într-un gunoi.

Laserul Belea

După apariţia ştiri respective, patronul Clubului For You, aflat în arest la domiciliu, pentru alte belele, a fost luat de poliţişti, cu cătuşe la mâini şi dus la Club, pentru a i-se confisca scula respectivă. A fost luată cu asalt toată clădirea, pentru că „ Doamne Fereşte” nu poţi să ştii ce conţine ustensila. E bine totuşi că laserul Belea nu a produs până acum vre-o altercaţie aeriană sau chiar prin Cosmos şi să fi căzut la dracu vre-un avion sau rachetă în curtea mea. Nu râdeţi, nu comentaţi pentru că mai nou în România, după spusele autorităţilor, avioanele circulă la o altitudine de maxim 200 de metri, nu mai circulă pe trase (asa se cheamă drumul aerian al avioanelor) ci zboară „la vedere” iar laserul lui Mihai Râmescu îi orbeşte de nu se mai văd. Aşa susţin unele ziare, aşa spun unele televiziuni, că doar nimeni nu o să plesnească de deşteptăciune. La asta stau mărturie, avionele căzute în ultimii doi ani de când funcţiona laserul lui Râmescu şi nu l-a văzut nimeni.

Uite cum îşi pierd unii lanternele

Există în comerţ lanterne, care au o rază extrem de puternică şi luminează peste 200 -250 de metri. Personal, deţin una, şi mă bate gândul să o predau autorităţilor petru a evita un dosar penal. Dacă eu ori nevasta o îndreaptă din greşeală spre cer şi îl orbeşte pe nenea pilot ungur sau turc, ce mă fac. Te trezeşti la uşe cu poliţia română în zornăit de cătuşe şi gata beleaua. Iar dacă toţi deţinătorii de lanterne cu lupă ar lumina cerul, într-o noapte, atunci ai să vezi frate o ploaie de avioane căzute peste Gorj.

Cornel Ciciu

 

Vizualizari :15910

Popularity: 9% [?]

Lasa parerea ta