Control la Pieţari lăsat cu Leşinuri


Niciun pieţar din Motru, nu se aştepta ca în dimineaţa zilei de 02.04. 2014, să fie călcaţi de organe de control. La ora 9, un grup de cinci persoane,îmbrăcaţi civil, au descins în Piaţa Centrală, şi au început să execute ordinul primit. Proptiţi în trei tarabagii, au constatat că neregulile sunt vizibile şi au început un control mai profund. Numai că, surpriză. Până la derularea controlului la cei trei, au dispărut câţiva din ceilalţi comercianţi. Au apărut imediat pături peste produsele afişate pentru vânzare, iar comercianţii au dispărut ca în filmele SF.

Băieţii lui Caragea Băieţi deştepţi

Au bănuit sau au ştiut cu siguranţă băieţii de la IPJ Gorj – Serviciul de Combatere a Fraudelor, că unii tarabagii vor da bir cu fugiţii şi au avut grije ca înainte de a fi depistaţi, să filmeze mesele încărcate cu marfă. Acum, cei dispăruţi, vor da probabil cu subsemnatul şi vor fi supuşi unui control mai dur. În timpul verificărilor, una din vânzătoare care are probleme de sănătate, a fost dusă la Spitalul din Motru. Femeia respectivă, renumită pentru comportamentul civilizat în faţa cumpărătorilor, a avut un şoc puternic, când a constatat că marfa ei intră prima în verificare, având şi o cantitate mare înşirată pe patru mese.

Au rămas la mese –producătorii

De ani buni, în Piaţa Motru îşi vând produsele din propria gospodărie, doar 5-6 producători. Aceştia nu vând mai ieftin pentru că au tot interesul să câştige mai mult. Preţurile sunt la fel ca la comercianţii cu societăţi, dar pe mesele producătorilor, găseşti zilnic produse proaspete diversificate. Ca număr, aceşti producători dispar de pe piaţa motreană datorită sărăciei existente la nivel de zonă iar populaţia a început să cumpere, din ce în ce mai puţin. De remarcat că preţurile la produsele agro-alimentare ce se practică în Piaţa Motru sunt foarte mici în comparatie cu Piaţa Tg-Jiu.

Cornel Ciciu

Vizualizari :14992

Popularity: 2% [?]

Lasa parerea ta