Sesiunea: O teroare pentru toţi studenţii


de Andreea Osiceanu

Studenţii sunt în maximă tensiune. Urmează o perioada grea a învăţatului, a examenelor şi o posibila inregistrare de restante. Dar……nimic nu-l sperie pe studentul din Banat, astazi mai sigur decat ieri, pe cunostiintele ce le detine dar si pe mijloacele de inspiratie din dotare. Asadar, din data de 5 ianuarie până în 8 februarie se v-a desfăşura prima perioadă a sesiunii din iarnă.În primele două săptămâni studenţii susţin examene în regim de colocviu. Din data de 17 ianuarie începe clipa de coşmar pentru ei, intrucat vor susţine cele mai grele teste de pe tot parcursul anului.

Inventivitatea unor studenti  nu lasă de dorit. Au o metoda simpla si veche pe care se sprijină – „copiatul” . Acest tip este vast,dar şi costisitor: „copiat cu handsfree, cască bluetooth, ochelari cu cameră video.”

„Nu o să-mi fie atât de greu, eu mă bazez pe instinct şi pe „deştepţi” Nu îmi place să  obosesc eu când o pot face alţii. În viaţă trebuie să fi şmecher şi să te descurci cum poţi. La unii le merge la alţii nu.” declară un student de la Litere, Marian

Studenţii sunt cei mai credincioşi oameni în sesiune. Merg mai des la Biserică, se roagă la Dumnezeu, evident pentru „Sfântul 5”. Aceştia participă la slujbă, pupă icoanele şi se închină, că poate – poate îi dă Dumnezeu minte şi trece cu bine, examenul. Iar ca meniul sa fie complet, pun şi câte o lumânare la sfârşit pentru siguranţa lor. Apoi, ei se impart in doua  tabere. Studiosii, cei care realizeaza ca numai prin studiu poti avea reusite si altii ce se bazeaza pe noroc, in care se poate include si cei care isi asuma riscul major, copiatul cu sisteme electronice.

Bineînţeles ca studioşii sunt foarte stresaţi şi muncesc din greu să-şi ia examenele, iar restul ce se bazează pe copiat mai apeleaza si la colegii „buni la suflet”.

Maria, studentă eminentă de la Facultatea de Matematică afirma „ nu suport când unul dintre colegii mei îmi cer cursuri, mai vor şi teme făcute, iar ei nu vin la facultate. Se bazează doar pe cei care învaţă. Sincer,unii pentru ca sunt proşti acceptă si ii ajuta, alţii o fac de frică.

 

 

 

 

Vizualizari :14842

Popularity: 2% [?]

Lasa parerea ta