De vină-i sărăcia sau prostia


Surprins, răspund la salutul unui necunoscut, acum câteva zile, care odată băgat în seamă, nu pierde ocazia şi îmi pune o întrebare ce mă lasă ”ca la stomatolog”.

-          Omule care scrii la ziar, spune-mi şi mie de ce a pus Hanu semafoare aici?

-          Ce să îţi spun eu nene, întreabă-l pe d-lui, răspund eu scurt şi părăsesc intersecţia de la intrarea în Piaţa Nouă a oraşului Motru.

Paşii grăbiţi spre casă,  prin căldura aceia înăbuşitoare ce înregistra peste 40 de grade, nu mă împiedica totuşi, să mă gândesc la întrebarea omului, ce mi-a adresat-o ca unui cunoscător al administraţiei locale. De aceia, public acest articol, cu intenţia de a primi un răspuns clar la cele câteva fenomene realizate de administraţia oraşului Motru în ultimii doi ani și pentru ai răspunde cetățeanului nelămurit.

1-      Pe trotuarul de lângă Capela Biserici Sf Dumitru, te împiedici de o ancoră metalică ce susţine coşul de la centrală, fixată în mijlocul trotuarului

2-      S-au montat câte opt semafoare electrice în intersecţii foarte mici, fără să fie necesare si fără să funcţioneze de doi ani.

3-      Sensul giratoriu din centrul oraşului este subdimensionat şi fără semnalizare corespunzătoare.

4-      Pe unele trotuare din oraş au rămas câte o ţeava de 20-30 cm verticală, de care se împiedică trecători.

Minunile administraţiei din Motru, sunt completate şi cu ceva ”realizări” ale Direcţiei Publice, sugativă a banului public și rampă de angajare a corifeilor din PSD.

O serie de străzi ale orașului, le-a transformat în parcări plătite fără să țină cont de faptul că afectează circulația. Există străzi cu circulație în ambele sensuri, dar autoturismele se așteaptă la vedere, pentru că nu încap pe o singură bandă.

Recent, adică de anul trecut și Politia din Motru și-a scos mașinile în stradă și nu sunt puține. Toate astea sub privirea administrației locale, care se simte depășită probabil, în multe din problemele  ridicate de comunitate.

Aștept așadar, un răspuns la obiect al administrației locale, chiar și prin foaia de partid Monitorul de Motru. Numai așa se va lămuri probabil  și necunoscutul curios.

Cornel Ciciu

 

 

 

 

Vizualizari :14869

Popularity: 3% [?]

Lasa parerea ta