Rasfăţatul Poliţist de la Rutieră


Nu sunt adeptul unei critici nefondate dar nici omul care să observ batjocura,sfidarea sau mojicia unor persoane needucate care sunt angajaţi să urmărescă respectarea legilor rutiere pe drumurile publice şi să tac, să nu fac publice fapte care prin tăcere s-ar agrava. Este cazul celor angajaţi la Politia Rutieră Baia de Aramă din Judeţul Mehedinţi, păzitori ai drumurilor din localitate sau al celor din comunele adiacente. Aceşti agenţi imbrăcaţi in uniforme din banii cotribuabililor au căpătat obiceiuri noi,au construit model de comportament nou,cu priorităţi ce servesc unor interese personale şi le asigură liniştea funcţiei cu salariul mai bun decât decent. Vorbind de obiceiuri,iată câteva care ar trebui să pună în atenţia superiorilor, dacă au superiori, modul de lucru al rutieriştilor din Baia de Aramă.

Stăm aici că nu ne văd

Atunci cănd intri în zona urmărită de cei din localitatea de munte,trebuie să urmăreşti grămezile de nisip din  marginea drumului, de multe ori chiar pe sensul de mers, buruienile din faţa curţilor, unde sunt mai mari sau să fii foarte atent la maşinile parcate în drum,deoarece acolo se ascund radare pentru viteză insoţite de doi poliţişti din generaţia modernă. Pânda Poliţiei Rutiere din Baia de Aramă nu ar deranja dacă, ar proceda legal şi cu simţ de răspundere, în luarea deciziilor asupra indivizilor care încalcă legea. Dar…. şi ei sunt oameni şi greşesc, o să spună unii, numai că, pentru aceşti oameni ai legi există persoane protejate sau persoane care le inspiră frică. Aici depinde de ce functie are persoana care incalcă legea şi este trasă pe dreapta, de ce maşină bengoasă conduce sau chiar de ce funcţie a avut respectivul cândva.

Patron de Televiziune amendat

Corect, a greşit, să plătească şi a plătit. Numai că  în timp ce omul îşi plătea amenda pentru cei 6 Km depăşire de viteză, cel de pe radar strigă la colegul „I-al pe ăsta că are 76 Km”. Poliţistul, îl opreşte, regulamentar ce este drept, îi cere documentele, regulamentar ce este drept,apoi îi spune „puteţi circula,să trăiţi”. Scurt şi la obiect,poliţistul slugă a încălcat legea.Cine îl sancţionează cu pierderea funcţiei? Cine îl amendează pe un îndivid plătit de contribuabil pentru că închide ochii când se încalcă legea şi îşi  bate joc de haina pe care o poartă? – Probabil superiorii dacă are, superiori.Spun acest lucru deoarece Poliţia Rutieră din Baia de Aramă,are preferinţe şi la stabilirea traseului pe care îl verifică.În timp ce în unele localităţi adiacente nu se poate circula din cauza maşinilor parcate în drum pe ambele părţi, ei freacă traseul de intrare din alt judeţ întrucât nu vor să se pună rău cu localnicii.Deştepţi….ori nu,sunt şi eu curios să văd urmările.

Otto Hobeanu

 

Vizualizari :8697

Popularity: 3% [?]

Lasa parerea ta