Brexit or no Brexit?


Un document intern arata ca guvernul britanic nu are nici plan, nici strategie
Jurnalistii BBC si The Times au obtinut un document intern care dezvaluie ca Executivul britanic nu are nici plan, nici strategie cu privire la procesul de iesire a Marii Britanii din UE.

De ce? Pentru ca nu s-a ajuns la un acord pe aceasta tema din cauza diviziunii existente in Guvern, transmite Reuters.

Documentele interne obtinute de presa britanica au fost realizate de un consultant pentru cancelaria Guvernului. Potrivit acestora, departamentele guvernamentale lucreaza la mai mult de 500 de proiecte legate de Brexit. De asemenea, departamentele se plang ca ar avea nevoie de un numar suplimentar de 30.000 de angajati, pentru a pregati iesirea Marii Britanii din UE.

Intre timp, Executivul a negat datele prezentate in documentele interne.

“Acesta nu este un raport guvernamental si nu recunoastem datele. Suntem concentrati pe asigurarea Brexitului”, a declarat un purtator de cuvant guvernamental.

Documentul intern este datat 7 noiembrie, iar consultantul critica dur tendinta Theresei May de a lua decizii si a fixa detalii pentru a rezolva intreaga problema de una singura.

Potrivit consultantului, nu exista o strategie comuna si generala cu privire la iesirea Marii Britanii din UE, tocmai pemntru ca nu s-a ajuns la un consens intre ministrul de Externe Boris Johnson, ministrul Comertului Liam Fox, ministrul pentru Brexit David Davis, ministrul Finantelor Philip Hammond si ministrul pentru Antreprenoriat Greg Clark.

Premierul Theresa May a promis ca va declansa la inceputul anului viitor articolul 50 al Tratatului de la Lisabona.

Totusi, pe 3 noiembrie, Inalta Curte de la Londra a decis ca Guvernul trebuie intai sa obtina acordul Parlamentului pentru a fi invocat Articolul 50, respectiv declansarea iesirii din Uniunea Europeana.
Sursa:Ziare.com

 

Vizualizari :6425

Popularity: 1% [?]

Lasa parerea ta