Motru- Direcţia Publică Motru protejează fosilele fostului Primar Dorin Hanu


de Cornel Ciciu

Redenumită  cu  treisprezece ani  în urmă de primarul Hanu Dorin în Direcţie Publică, cu intenţia clară de a  creea  unele posturi pentru angajarea unor persoane  care să convină PSD-istilor din oraşul minerilor, Direcţia Publică Motru şi-a făcut datoria până în prezent. Acum, lucrează acolo peste 150 de oameni  iar aparatul stufos al TESA cuprinde doar sotii de prieteni,nepoţi,nepoate şi cuscre ale fostului primar de municipiu si al celor care i-au suflat în ceafă timp de  12 ani  cât a condus oraşul. Buna relaţie ca să nu-I zic servire a intereselor fostului primar către diferite persoane s-a concretizat prin angajarea  a peste 30 de funcţionari  în aparatul de tăiat frunze la câini, care astăzi beneficiază şi de salarii babane. O împărţire făcut-ă  ne arată că fiecare funcţionar are aproape 4 muncitori în corelaţia muncă-stat la birou.

Telenovela luptei PSD-PNL la Motru –Gorj  continuă.

În 2016 Primăria Motru este câştigată de un alt primar Gigel Jianu din partea PNL. PSD-ul pierde primăria dar prin alianţa cu ALDE-2 consilieri locali,PSRO  cu 3 consilieri locali, PMP 1 consilier local  si un  independent  de se clatină cum bate vântul, au facut  majoritate în consiliul local şi îl contreză în proiecte pe actualul primar după cum vor muşchii lor.  Şi cum muşchii celor din PSD sunt dornici de putere şi influienţă, nu se pot abţine să nu facă greutăţi primarului şi implicit locuitorilor urbei. S-ar apela la conştiinţa fiecărui consilier local, dar asta se găseşte cam greu la ei şi …. aşa va continua telenovela  mult timp, telenovelă de care locuitorul din Motru nu are habar.

Sugativele PSD-iste din Motru continuă să sugă

Moştenirea lăsată de primarul Dorin Hanu,actualului primar este constituită din datorii la bancă exorbitante, datorii la diferite societăţi si procese în derulare în care sunt reclamate datorii neachitate. În vara lui 2016, Primăria Motru avea de achitat peste 78 de miliarde lei din care actualul primar a achitat douăzeci de miliarde.Adunată această sumă rămasă cu alte datorii,  Primăria Motru va reuşi performanţa să intre în insolvenţă  în prima parte a acestui an. În tot acest timp fostul primar care a făcut aceste datorii şi-a reluat locul de muncă la CEO şi dirijează în continuare organizaţia PSD  Motru. Şi iată ce reuşeşte să facă cu sprijinul majorităţi din Consiliul Local.

Avâd o Direcţie Publicâ care lucrează doar pentru  primărie fără să aibă alt beneficiar, s-au aranjat preţurile la serviciile aduse în aşa fel încât în 2015  au avut chiar mare profit. De ce sau cum? Dracul pricepe. Iar acum,la sfârşit de an,s-a schimbat AGA şi Consiliul de Administraţie la Direcţia Publică. Cine a fost numit de Consiliul Local ?? priviţi şi faceţi-vă cruce.

AGA—Ilie Petrescu—Consilier local PSRO,Inginer la Cariera Lupoaia, remunerat  la  AGA

—Pavel Tutunaru  –funcţionar la Primărie..remunerat AGA- poate singurul pe drept

—Eduard Pârvulescu—Director Scoala general a  nr.1—consilier local  PSD—remunerat   AGA

Numiri în Consiliul de Administraţie  remuneraţi   fiecare cu 15% din salariul directorului,adică ceva peste 800 lei  în fiecare lună.

1–Raducu  Minel—inginer CEO—fost consilier local  PPDD  apoi PSD- cumnat cu Ilie Petrescu

2—Lonea  Marius—fost angajat la BRD,apoi Consilier personal al lui Dorin Hanu, angajat fără concurs la APA  REGIO  MOTRU

3—Popa Mihăiţă—fost Consilier Local PSD  3 mandate,acum  inginer CEO

4–Anghelescu  Ion  pensionar din ing.miner—fost Consilier PSD, 2 mandate

5—Chiţulescu  Niculina  –fost Director la Colegiul Tehnic—Fost consilier local PSD,  2 mandate

6-Modoran Camelia-soţia ing.Modoran din UEF Motru,unitate băgata in insolvenţă de Consilierul Local Ilie Petrescu

7–Diaconu Angela—membru  ALDE  –Pensionar din învăţământ

Iată şi cenzorii care si ei sunt remuneraţi la fel ca cei din Consiliu de administraţie.

1—Mihăilă Jana   salariat CEO şi soţia fostului consilier local 5 mandate Virgil Mihăilă

2—Bengescu Ion-salariat CEO membru PSD

3—Cojocaru Gheorghe  Patron SC Comis SRL si fratele consilierului Local ALDE  Ion Cojocaru

Priviti aceste nume care într-un fel sau altul sifonează banii săracilor din Motru.Atunci când Primăria va intra în insolvenţă, căutaţi vinovaţii în aceste aranjamente de culise iar ca o curiozitate……niciun consilier local al PNL nu se află printre  profitori. Zece ciurucuri politice PSD-iste care nu au intrat pe lista de consilieri locali sau judeţeni nu au fost lasaţi fără câştigul unui spor substanţial din banii publici.

 

 


 


 

 

Vizualizari :7809

Popularity: 9% [?]

Lasa parerea ta